Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Какво да вземете за дълго пътуване с влак

/
/
707 Views
Advertisement:

Пътуването с влак не може да е без романтично настроение, а по-дългото гарантира е още повече от него. Може да гледате летящите пейзажи през прозореца, да четете любимата си книга, да намерите нови приятели или да се потопите в мечтите или мислите си. Но дългият път не може да бъде напълно гладък и без разходи. Сред тях: или краката ви ще са изтръпнали; или ще ви е задушно; или съседът ще хърка.

пътуване с влак
Advertisement:
Пътуване с влак

Събрахме топ 10 неща, без които не може да направите пътуване с влак на дълги разстояния. Вземете ги със себе си на пътешествие.

1. Спален чувал

Това е особено добра идея, ако пътувате с ограничен бюджет и не може да си позволите удобно място. Спалният чувал тежи малко и не заема много място. Той ще бъде вашата помощ по непредсказуем начин.

2. Сменяеми дрехи и обувки

Съгласете се, че ако трябва да пътувате ден или повече, няма да искате да стойте през деня и да спите в една и съща тениска. Вземете с вас и топли обувки. Пътуването трябва да започне удобно във влака, затова вземете анцуг (или друго удобно облекло), топли чорапи. Както и пижама и задължителен чифт обувки. Например, маратонки, джапанки, чехли. Не се колебайте да смените дрехите директно в колата. На първо място, все пак са вашето удобство и релакс.

3. Всякакви джаджи

Вземете с вас таблет, телефон, електронна книга или плейър, за да не пътувате с влак в скука. В крайна сметка ще ви омръзне да се възхищавате на пейзажа, извън прозореца, пък вечерта неизбежно ще дойде. Един добър филм, книга или музика на слушалки ще ви помогне в това начинание, особено ако не искате през целия път да разтягате „локуми“ със спътника си по купе. За да не натоварвате багажа си, помислете предварително, какво бихте искали повече на път и вземете едно устройство.

4. Топло яке с качулка

Това нещо е многофункционално: ще ви стопли в хладната нощ, може да служи като заместител на възглавница. Може да го мятате върху себе си на спирките и да излизате навън, без да се налага да слагате шапка или други връхни дрехи.

5. Надуваема възглавница или облегалка за глава

Това е незаменимо нещо за всеки вид транспорт. Влакът не е изключение. Облегалката за глава може да се използва, докато четете или гледате филм, възглавница, по време на сън или дневен релакс ще ви спести болките във врата и главата на събуждане.

6. Хигиенни предмети

Странно е да го споменаваме, но всяко пътуване предполага аксесоари за хигиена, включително пътуването с влак. Никой не иска да прилича на изгубено куче при пристигането си. Ето защо поставете в багажа си най-минималните елементи за грижа. Например, паста и четка за зъби, мокри кърпички, антибактериален гел, дезодорант, освежаващ спрей, крем, кърпички и др. Не вземайте на път големи буркани – те ще добавят много тегло към багажа ви. По-добре е да прехвърлите всичко необходимо в малки кутии, сякаш ще пътувате със самолет.

7. Аптечка за първа помощ

Къде, без първа помощ? Разбира се, вземете със себе си лекарства за отравяне, и срещу диария. Важни са още: антипиретици, обезболяващи, антибактериални, спрей за болки в гърлото и хапчета за кашлица. Това е минимумът, който трябва да бъде с вас на дълго пътуване.

8. Настолни игри

Ако пътувате с приятели, няма да е излишно да вземете със себе си, каквито и да било забавления (карти, домино, табла, шах и т.н.). Дори и да сте сами по време на пътуването, все пак хвърлете в чанта. Сигурни сме, че ще има желаещи да прекарат малко време с вас.

9. Храна и напитки

Ясно е, че тежи и никой не иска да мъкне на плещите си излишен товар. И все пак, ако на вашият влак няма търговска бюфет или ресторант, тогава пътуването няма да е най-приятното. Ползата от закуската е ясна на всеки. Вземете със себе си, продукти, които се съхраняват дълго време и при различни условия. Такива са например хляб, закуски, твърди плодове, бонбони, ядки и др.). Пийте възможно най-много вода, особено в не вентилирани, задушни вагони.

10. Маска за очите, тапи за уши

Съседите по купетата са различни, така че тапи ушните, винаги трябва да се намират под ръка. Ако обичате да спите на музика, може да използвате слушалки за шумо потискане. Маската ще ви помогне да заспите, ако реагирате остро на електрическа светлина или се събудите от трептене извън прозореца или от светлината на съседен таблет.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!