Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Какво е важно да знаят всички бременни

/
/
414 Views

Бременността не е лесна задача, особено ако за първи път в живота ви е необходима подкрепата на вашия съпруг и членове на семейството. Бременност, следродилна грижа, кърмене и майчинство са някои от факторите, от които ще се нуждаете. Днес ще ви разкажем за 10-те грешки, които допринасят за спонтанен аборт, както и какво причинява болки в корема по време на бременност. Ето и тях:

Какво не трябва да правите по време на бременност:

1. Предпазни колани

Advertisement:

Това е една от често срещаните грешки по време на бременност. По принцип бременните жени, избягват предпазните колани, дори в автомобила. Смята се, че предпазният колан може да увреди плода. До известна степен това е така, но дори и незначителен инцидент може да повлияе неблагоприятно на плода.

2. Хранене

По време на бременност са необходими до 300 допълнителни калории, които трябва да включват висококачествен протеин и витамини. Някои хора смятат, че бременните жени трябва да се хранят за двама души и да консумират два пъти повече калории. Това твърдение не е правилно, защото така често се стига до затлъстяване, хипертония и гестационен диабет, след бременността.

3. Закуска

Пропускането на сутрешната храна е друга грешка по време на бременност. 3 хранения на ден и 2 закуски през целия ден помагат да се поддържат нивата на кръвната захар стабилни.

4. Лечение с лекарства

Някои жени спират редовното лечение, след бременност. Ако, обаче страдате от диабет или от някакъв вид психични заболявания, може да се наложи да продължите лечението. Последното, разбира се, ако Вашият лекар не Ви помоли да спрете.

5. Цезарово сечение

Друг проблем е изборът на цезарово сечение, пред естественото раждане. Всъщност цезаровото сечение крие няколко риска, но ако това е единственият вариант, тогава трябва да го изберете.

6. Упражнения

Консултирайте се с Вашия лекар, за да Ви предпише някаква активност, тъй като умереното упражнение е много важно по време на бременност. Това може да помогне на тялото ви да се подготви за раждането и да направи бременността възможно най-лека и неусетна.

7. Стрес

Това са най-големите грешки по време на бременността. Стресът е проблем, срещу който трябва да се борим. Вашето тяло няма да може да абсорбира хранителни вещества от храната, ако изпитвате стрес по време на бременност.

8. Секс по време на бременност

Не забравяйте, че сексът по време на бременност трябва да бъде възможно най-нежен, избягвайте резки движения.

9. Забравете за тежестите

Вдигането на голяма тежест може да провокира преждевременно раждане. Освен това е пагубно за гърба на жената.

10. Ръчно пране

Прането на ръка, може не само да ви умори, но и да създаде излишно напрежение в гърба. То може да повлияе неблагоприятно на вашето здраве и здравето на бебето.

бременност
Какво причинява болки в корема по време на бременност

Ето какво причинява болки в корема по време на бременност

Ако изпитвате коремна болка, когато сте бременна, първото нещо, което трябва да направите, е да се консултирате с лекар. Ако това е малък проблем, като диспепсия или киселинност, тогава лекуващият доктор може да ви предпише най-безобидният и ефикасен лек.

В някои случаи, обаче придирчивата болка може да е симптом за нещо по-сериозно. Всъщност някои жени изпитват лека коремна болка, през първия триместър. Болката през втория и третия триместър не трябва да се игнорира.

1. Често уриниране

Ако симптомите са често уриниране, сърбеж или усещане за парене, тогава е най-добре да проверите, дали е свързано с инфекция на пикочните пътища.

2. Кървене

Ако болката в корема води до кървене, зацапване или спазми, тогава това също може да бъде свързано със спонтанен аборт. Свържете се незабавно с вашия гинеколог.

3. Извънматочна бременност

Дори извънматочна бременност може да причини коремна болка, както и кървене, особено в рамките на 6-10 седмици.

4. Матката

В някои случаи, когато плацентата започне да разкъсва стената на матката, около коремната кухина може да се усети постоянна болка.

5. Преждевременно раждане

Ако болката придружава контракциите в последните етапи на бременността, тогава, това може да означава и преждевременно раждане.

6. Натиснете бебето

Втората половина от бременността на жената се характеризира с бързото развитие на плода. Следователно развиващият се плод не е толкова удобен в матката.

7. Пубисни болки

По време на бременността тялото на жената произвежда хормон като релаксин. Той засяга силно всички хрущяли и кости на таза.

8. Обостряне на заболявания

Понякога по време на раждането на дете жената може да изостри заболявания като апендицит, панкреатит, чревна непроходимост.

9. Гинекологични проблеми

Коремната болка в късна бременност, също може да означава гинекологични проблеми.

10. Недохранване

Тежката храна за вечеря, лошо приготвената храна се отразяват негативно на червата и цялата храносмилателна система. Това води до повишено образуване на газове, които създават болка в долната част на корема.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar