Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Кантарджиев: Недоверието към ваксините се подклажда от хора със задни мисли, които целят политическа кариера

/
/
213 Views

При млади хора, ваксинирани с препарата на „АстраЗенека“, през първите 48 часа най-често, като нежелан страничен ефект се появяват температура и разтрисане. При по-възрастните ваксинирани обаче, които вече чакат втора доза от препарата, почти няма нежелани ефекти, каза проф. д-р Тодор Кантарджиев за Dir.bg .

 

 

Според Кантарджиев недоверието към ваксините и говоренето за техните нежелани странични ефекти се подклажда от хора със задни мисли, които целят политическа кариера и финансови изгоди. Ваксината на „Астра Зенека“ беше набедена, че при някои от хората се получава тромбоза, съсирване в дълбоките кръвоносни съдове, които имат тежки и понякога фатални последици, увери директорът на Националния център по заразни и паразитни болести.
Ако не се появят нови мутации и щамове на Ковид 19 и ако спазваме мерките, случаите на заразени хора ще започнат да намаляват след май месец. Ако така се развият нещата, есента ще имаме малко случаи, като ендемична проява на отделни места, категоричен беше професорът.

Advertisement:

 

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar