Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Капитанът и моряците от „Царевна“: Корабът не е превземан, не е под обстрел, няма външни лица

/
/
584 Views

Информацията от руските държавни медии, че кораб Царевна е пленен от Азов е абсолютен фейк, стана ясно от думите на капитана.

Моряците от „Царевна“ потвърждават, че няма чужди лица на борда, като разкриват също, че имат храна и вода.

Advertisement:

От фирмата, наела българския екипаж на кораба, са провели телефонен разговор с капитана на кораба и част от екипажа. БНТ публикува и част от записа.

 

 

Какво се случва в нашите моряци, блокирани в Мариупол:

„Датата е 11 април, часът 10:07 в момента. На борда нямаме чужди лица. Тази новина, която се разпространява по медиите, абсолютно не отговаря на никакви истини. На борда няма никакви чужди лица, нито пък екипажът е бил заплашван от някоя в страните. Има храна, здрави сме, има и вода, даже и бутилирана. Гледаме да се справяме, да поддържаме кораба“.

„Обстановката в порта около кораба е нормална. Водят се сражения за овладяване на порта, които са на разстояние от кораба, повече от 500 метра. Корабът не е под обстрел и на борда няма представители от едната или другата страна“.

„На борда нямаме чужди лица, тази новина, която се е разпространявала по медиите абсолютно не отговаря на никакви истини. На бора няма никакви чужди лица, нито сме били заплшавани, от някоя от страните. (…) Здрави сме, има храна, има и вода – даже бутилирана имат хората за 10-15 дни. Бих казал, че в тея условия наоколо, тези, при които живеем, са луксозни. Нямаме ограничения и имаме покрив над главата си. Водят се военни действия в район, който вече е по-отдалечен от кораба. По-спокойно гледаме на нещата, гледаме да се справяме, да поддържаме кораба в нормално положение“, каза кап. Павел Павлов, цитиран от OFFnews.bg.

Корабособственикът Даниел Стефанов моли да не се спекулира излишно по темата с оглед безопасността на екипажа и обещава при наличието на нова инфорамция незабавно да информира обществеността.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar