Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Караджов заплаши Кирил Петков: Ще слушате сега

/
/
1188 Views
Advertisement:

Advertisement:

Снимка Булфото, архив

Нов скандал в парламента.

Строителният министър изброи редица случаи на обществени поръчки, в които не са спазени правилата и условията, които са му поставени на него.

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов разбуни страстите в парламента с остро изказване срещу началника си, премиера Кирил Петков, предаде epicenter.bg.

Отношението към ИТН като към трето качество хора доведе до срив на коалицията, каза министърът на регионалното развитие в оставка.

“Понеже Кирил Петков разказа за разговора си със Слави Трифонов за обществените поръчки, аз ще ви разкажа разговор между мен и него. Във вашия кабинет вие ми казахте: Искаш ли да ти кажа защо искаме да има проверки от НС за плащанията за пътища – не е защото не ти вярваме, но не искам, ако падне кабинетът, онзи в отсрещната сграда да се разплаща с фирмите”, разказа строителният министър в оставка.

Караджов заяви по адрес на премиера Петков, че го е страх от служебен кабинет. Той каза: “Мен не ме е страх, нека да ме проверят отгоре до долу, да не би вас да ви е страх?”

Караджов се почувства засегнат, след като премиерът Петков заяви, че не са разрешили милиарди да потънат в “тъмната стаичка” на Министерството на регионалното развитие.

Вицепремиерът в оставка заяви, че не е имал намерение да взима думата, но си е подготвил папка с документи, с които да отговори на всички лъжи на Петков и финансовия мнистър Асен Василев.

Караджов изброи редица случаи на обществени поръчки, в които не са спазени правилата и условията, които са му поставени на него.

“Чух да се говорят лъжи от министър-председателя. И понеже аз слушам две седмици лъжи по мой адрес, си нося една папка с документи. Петков и Василев, изговорихте лъжи по мой адрес и изсипахте помия върху мен, донесъл съм си тук документи. Този трогателен разказ как си говорил със Слави Трифонов, Кирил Петков, как видите ли, той, премиерът, искал 100% тежест и най-ниската цена и дотам. Това е прекрасна идея, аз ви предложих, да я въведете със закон, да я въведем тая прекрасна идея във всички министерства. Като ме гледате в очите, ще излъжете ли пред всички народни представители? Искам аз да попитам, защо ние тази идея не я бетонирахме в едно постановление на МС?”, изтъкна Караджов.

“Защо да не важи за всички министерства, за НАП, за агенция “Митници”, а само за МРРБ. Извадих справка да видите министерствата с какви критерии са правили поръчките. При повечето от тях цената има дори по-малка тежест от качествената оценка. Къде е тая принципност сега? Я да ви разкажа за МВР, г-н Рашков, 50 на 50. Ма, какво му оценявате, токът от минуса към плюса ли тече? 15 млн. за оборудване.

Вие сте високата класа, ние нисшата, както Хитлер и Гьобелс постъпваха. Тръгна оттам на обиждането на по-нисши същества и чалгари. В МОСВ имате поръчка за картиране на местообитания за 8 млн. лв. при съотношение за качеството 70:30 за цена. Ама как предварително ги оценявате бе, г-н Петков? Вие сте висшите. Няма да чета всичките, те са стотици, над 50 са такива. Щом дърпате лъва за опашката ще слушате сега. Добре, няма да е лъвът, успокойте се, човек да не ви развесели малко.

Кво да му оценявате на качеството с 60%, а цената – 40. А на мене ми се сърдите за обратното. Доведох експертите да ви обяснят между 238 единични цени и единична цена. Ние приехме ли вашето? Приехме го. Агенция “Митници” има пет поръчки, при които варира 60% за качество и 40% за цена, следващото е 70:30. Накрая и за НАП ще ви кажа. Има една невероятна поръчка – за 7 млн. лв. за предоставяне на услуги, където съотношението е 50:50. Как предварително мерите качеството на ксерокопирните услуги. Бре, бре! Стигаме отново до двойния стандарт“, добави вицепремиерът в оставка.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!