Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Каракачанов: Минималните пенсии ще бъдат увеличени и индексирани от догодина

/
/
400 Views

Има уговорка да приключим въпроса за минималните пенсии, които от догодина ще бъдат увеличени и индексирани. Това заяви вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов пред журналисти преди изслушването му в парламентарната Комисия по отбрана.

„Към момента пенсионерите получават 300 лв. минимална пенсия, заради добавките от 50 лв.“, каза още Каракачанов, цитиран от новини.бг.

Advertisement:

 

„Всички пенсионери получават по 50 лева над пенсиите си заради ситуацията с коронавируса. Водят се разговори за увеличение и с новия бюджет и пенсиите да се урегулират“, припомни още вицепремиерът.

„Наборната служба ще се гласува на референдум, както и подписаха от ГЕРБ, ако има гласуване за Велико Народно събрание“, завърши Красимир Каракачанов.

Военният министър поиска чрез мирен начин да се реши напрежението между Турция и Гърция в Средиземно море, тъй като България ще е пряко засегната.

„Следим ситуацията много изкъсо. Военни мерки не сме взели, към момента не са необходими“, разкри Каракачанов пред депутатите в Комисията.

„Проблемът с жилищата за военнослужещите е много голям. Харчат се много големи суми за покриване на част от наемите“, каза министърът на отбраната.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar