Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

КАТ на лов за джигити и дрогирани през почивните дни

/
/
405 Views

Пътна полиция започва спецакция по пътищата в цялата страна съвместно с жандармерията и охранителната полиция заради трите почивни дни. Това заявиха на брифинг представители на охранителните органи, предаде БТА.

Операцията ще бъде на два етапа. При първия ще се подпомага и регулира движението от и към курортите, а вторият етап е насочен срещу водачите, употребили алкохол и наркотици. Екипите на жандармерията и пътната полиция ще се включат в трафика с автомобилите си с цел превенция. КАТ вади всички екипи и техника на терен по празниците.

Advertisement:

Акцията на Пътна полиция ще се проведе в две основни направления. Първото е насочено към обезпечаване на трафика, както на излизане от столицата, така по основните пътни направления, главните пътища, автомагистралите, а също така и прибирането към столицата и големите градове.

 

 

Извадени са на терен всичките екипи на Пътна полиция, които ще бъдат подпомогнати от екипи на жандармерията и Охранителна полиция. Вторият акцент на операцията е насочен към контрола на водачи, управляващи след употреба на алкохол и наркотични вещества. Заради това в самите почивни дни
ще бъде засилено полицейското присъствие в района на курортите, населените места и увеселителните заведения.

В четвъртък пък главен инспектор Николай Крушарски от ГДНП обобщи, че е приключила последната специализирана полицейска операция, която за отделните областни дирекции имаше различни акценти. В рамките на полицейските действия са проверени 30 475 моторни превозни средства и 36 167 водачи и пътници.

В резултат на това са съставени 12 156 фиша и 3664 акта за установени административни нарушения. Едни от основните са били неизползване на обезопасителни системи, за които са наказани 1073 водачи и пътници, установени са и 193 неправоспособни водачи.

www.kriminalno.com

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar