Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Кацаров към антиваксърите: Утре ще искате да ви лекуват

/
/
814 Views
Advertisement:

Кацаров към антиваксърите: Утре ще искате да ви лекуват
Advertisement:

Здравният министър Стойчо Кацаров излезе с остро изявление по повод вчерашното нападение на антиваксъри на пункт за ваксиниране във Варна. Кацаров настоява прокуратурата да разследва случая и ако се установят данни за извършено престъпление, виновните лица да бъдат изправени пред съда.

“Не принуждаваме никого да се ваксинира, но няма да позволим на организирани групи антиваксъри да пречат на желаещите да се имунизират”, заявява министърът, цитиран от ведомствения пресцентър. “В същото време, когато антиваксърите нападнаха нашите медици, близо 5000 души се намират в болниците, а 390 берат душа в интензивните отделения с тежка форма на COVID-19. Повече от 95% от тях са неваксинирани. Когато утре същите антиваксъри развият тежки симптоми на COVID-19, ще искат от нашите медици, които вчера обругаха, да им осигурят най-доброто лечение. Няма обаче да можем да им го осигурим, ако ни пречат и не се спазват предписаните от експертите мерки”, коментира той.

Районната прокуратура във Варна се е самосезирала след публикации в медиите относно случая на възпрепятстване на работата на мобилния ваксинационен пункт в града, разположен на входа на Морската градина, предаде БНР. Проверката е образувана незабавно и има за цел да констатира има ли данни за извършено престъпление. Установяват се свидетели и очевидци на случилото се вчера, проверяват се и камерите, разположени в близост.

Ваксините са най-ефективното средство за избягване на тежко протичане и смърт от COVID-19, напомнят от МЗ. Те са и единственият ни път към премахване на мерките, коментира по същото време при откриване на ваксинационен пункт в УНСС зам.-министър Тома Томов.

Вчера настроенията срещу ваксинацията у нас прехвърлиха точката на търпимостта и във Варна група антиваксъри нападнаха медицинския екип на мобилен пункт за ваксинация. Медиците от 1-во ДКЦ са били принудени да прекратят ваксинацията.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!