Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Квартал „Факултета“ на масов протест заради убития Людмил

/
/
312 Views

снимка България он ер

Кв. „Факултета“ се вдигна на протест. Близките настояват виновникът за смъртта на 16-годишното момче да се намери и накаже. Освен това те поискаха и оставката на кмета на столицата Йорданка Фандъкова, съобщи Нова тв.

Advertisement:

Днес беше погребението на момчето. А по-рано през деня бе подадена и първа оставка след трагичния случай. Главният архитект на район „Триадица” Иван Шишков си тръгва от поста, заради неправомерно захранен с ток павилион.

 

 

 

За оставката съобщи кметът на район „Триадица“. Главният архитект не беше на обявената пресконференция. На нея стана ясно, че той се оттегля като морален акт. Иван Шишков заема поста като главен архитект на „Триадица“ от 2008г. Причината за оставката е служебната бележка, чрез която един от павилионите е получил разрешение да получава ток. Именно незаконният кабел от нея стана причина за смъртта на момчето.

Главният архитект на район „Триадица” бил в отпуск, когато един от павилионите получил разрешение да се захранва с ток незаконно. Със служебна бележка. Екип на NOVA потърси управителя на фирмата, който е посочен в служебната бележка. Не успяваме да се свържем по телефона, а на адреса на една от фирмите му екипът говори с жена, която не отваря вратата и твърди, че там няма офис.

Въпреки, че са обявени за незаконни, два от петте павилиона на тротоара са плащали наем на общината. Той е бил 300 лв. на месец, без ДДС. Относно твърдението на Столичната община, че е изискана информация за незаконните обекти с 6 писма в последните месеци, но отговор не е бил получен, кметът на район „Триадица” твърди, че са отговорили. Незаконните павилиони не били споменати в тях.

От Столичната община отговориха, че в едно от писмата се настоява за проверка на павилионите с изтекли разрешителни. Към тях спадали и тези в района на инцидента. Междувременно от „Триадица” потвърдиха, че през последните седмици, шахтата е отваряна многократно.

С искане за справедливост, след погребението на Людмил днес, близките му се събраха на протест.  Проверките по случая продължават.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar