Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

КЕВР предлага ново увеличение на цената на газа

/
/
207 Views
Advertisement:

Advertisement:

КЕВР направи ново предложение за 10% скок в цените на природния газ. Енергийният регулатор предвижда от първи октомври мегаватчас от синьото гориво да стане 24,84 лв. без ДДС, цена за пренос и акциз.

Така в рамките само на два месеца природния газ ще отбележи поскъпване с над на сто.

 

 

 

 

На открито заседание КЕВР обсъди доклад във връзка с внесеното заявление на “Булгаргаз” ЕАД за утвърждаване на цена за месец октомври 2020 г., по която общественият доставчик ще продава природен газ на крайните снабдители и на лицата, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

При утвърждаването на цената на природния газ КЕВР отчита заявените прогнозни количества природен газ от внос за вътрешния пазар, условията по договора между “Булгаргаз” ЕАД и ООО “Газпром экспорт” и усреднения валутен курс на БНБ на лева спрямо чуждестранната валута, в която се заплаща внасяния в страната природен газ, пише Dir.bg

Правомощията на КЕВР са единствено да установи дали заявлението на обществения доставчик “Булгаргаз” ЕАД отговаря на изискванията на Наредба № 2 за регулиране на цените на природния газ и на договора за доставка между двете дружества.

Окончателното решение за утвърждаване на цена за месец октомври 2020 г., по която “Булгаргаз” ЕАД ще продава природен газ на крайните снабдители и на лицата, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия, Комисията ще вземе на закрито заседание на 01.10.2020 г.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!