Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Керемедчиев: България ще е на първа линия при война на НАТО с Русия

/
/
290 Views
Advertisement:

Advertisement:

“Сблъсъкът между САЩ и Русия ще бъде на европейска територия и България ще бъде на първа линия”. Това смята бившият зам.външен министър Милен Керемедчиев.

“В последната година вече шестима руски дипломати бяха обявени за персона нон грата. България става все по-интересна за руските служби и много важен фактор за руските интереси”, каза той пред Bulgaria ON AIR, в коментар за шпионския скандал у нас, при който бяха задържани шестима души. Съдът остави за постоянно в ареста петима от тях.

“Руските интереси в региона се засилват. Тук имаме контраразузнаване – български граждани шпионират за друга страна. Имаме някакво превъоръжаване на Българската армия, но то върви в слаби темпове. България ще играе все по-голяма роля в общия щит на НАТО, което означава все по-активни действия на руските служби в държавата”, заяви Керемедчиев.

 

 

 

Той очаква да бъдат експулсирани още руски дипломати, а реакцията на Русия няма да закъснее и ще бъде същата.

“След встъпването на Джо Байдън в Белия дом се вижда рязко влошаване на отношенията с Русия. През годините Турция започва да отстъпва като надежден партньор на НАТО. По-близко е сътрудничеството между Ердоган и Путин. САЩ и НАТО преместиха фокуса на действие към Гърция, а на север България и Румъния стават все по-значим фактор в региона”, каза още Керемедчиев в “България сутрин”.

И изтъкна, че намаляването на дипломатическите отношения не помага в диалога, а по-скоро вещае Студена война. По думите му Русия отстъпва от свои изконни територии – в Черна гора беше много силно руското влияние. Република Северна Македония също е основен център на руските интереси.

“Тази афера, плюс следващите действия, ще покажат твърдост, че ще отстояваме тази наша политика, която е заложена в последните над 20 години. България ще бъде все повече контактна точка с нарастващото напрежение с Русия. САЩ ще увеличат натиска за спиране на “Северен поток 2″. Сблъсъкът между САЩ и Русия ще бъде на европейска територия и България ще бъде на първа линия”, посочи бившият зам.-външен министър.

За финал на разговора Керемедчиев изтъкна, че Русия не е единствената държава, която проявява огромен интерес какво се случва в страната ни и в региона.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!