Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Кирил Петков посяга към електората на ДБ, а не на ИТН

/
/
446 Views
Advertisement:

Кирил Петков посяга към електората на ДБ, а не на ИТН
Advertisement:

Новата партия на Кирил Петков и Асен Василев – “Продължаваме промяната”, се прицелва в електората на ДБ, стана ясно от думи на социолога от “Алфа рисърч” Боряна Димитрова днес. Тя анализира пред bTV, че посланията на бившите служебни министри са насочени към сегмента “градска десница”. И така очерта разликата с ИТН. Докато формацията на Слави Трифонов се позиционира като антисистемна, обирайки гласовете на гневни и ощетени от политиката хора, то “Продължаваме промяната” не е антисистемна – тя е отворена към всички партии и се стреми да привлече активни прагматични българи, непредставени във властта. Според нея ИТН прилага стратегията “Срещу всички”; “Продължаваме промяната” пък просто иска да даде шанс за управление и не слага “червените линии”, за които слушахме много през последните месеци. Така се очертава двете партии да имат съвсем различен електорат, като най-новата не отнема гласове от своя малко по-млад побратим.

 

Димитър Ганев от “Тренд” също вижда конкуренция между “Продължаваме промяната” и ДБ. Той коментира, че досега ДБ е легитимирала кое управление е добро или лошо. Но коалицията губи този статут. Вече и “Продължаваме промяната” може да посочва, легитимирайки следващото правителство.

Димитрова потвърди вече известните данни, че формацията на Петков и Василев бе събрала 8-9% одобрение още преди формалното си афиширане. Скоро социологическите агенции ще оповестят данни и за времето, в което двамата се превърнаха в партийци.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!