Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Кирил Петков: Предлагам Асен Василев за министър-председател

/
/
377 Views

Кадър БНТ

Кирил Петков предложи Асен Василев за премиер на България и заяви, че страната ни е на исторически вододел.

Advertisement:

„Няма да допусна България да вземе грешната посока. Няма да допусна чужди депутати да дават ултиматуми до 12 часа на България“

Петков заяви, че държавата се намира на исторически вододел и няма да допусне България да поеме в грешната посока, шепа хора да грабят милиарди, прокурори да безинстват.

За 6 месеца трябва да бъдат изпълнени най-важните за страната реформи. Нека се обединим в името на европейското бъдеще на България, призова премиерът в оставка Кирил Петков в обръщение към българите.

„Имаме възможността да продължим промяната за законова държава, за България, която просперира и в която обществените средства се харчат за обществени нужди. Или имаме риска да се върнем назад- към задкулисието, кукловодите, чуждите интереси. Искам ясно да заявя: няма да допуснем България да вземем грешната посока, шепа хора да ограбват обществените средства, прокурорите да продължават да бездействат, чужди дипломати да дават ултиматум на българската държава до 12 часа на обяд. Няма да допуснем всички тези неща, защото не ни е страх“

„Най-важен е просперитетът на страната. Той не е важен само за тези, които пълнят чекмеджетата си с пачки и кюлчета, тези, които се влияят от чужди държави, имат за прякори чужди валути, без тези, които са в списъка Магнитски. Трябват и са нужни спешни промени и то съвсем конкретни“. обясни Петков.

„Няма пост или позиция, които да са по-важни от тази задача. Затова вчера предложих на „Продължаваме промяната“ следващият български министър-председател да се казва Асен Василев. Имам му безпрекословно доверие“, обяви Петков.

„Рамо до рамо с Асен Василев започнахме промяната. Обещавам Ви рамо до рамо да я завършим“, каза още той.

„, посочи Петков в изявлението си.

„Длъжни сме да продължим напред. За 6 месеца трябва да бъдат изпълнени най-важните за страната реформи. Нека се обединим в името на европейското бъдеще на България“, призова Петков.

Съпредседателят на ПП оправда думите си отпреди време, че не се е вкопчил в поста и няма проблем с това друг представител на ПП да бъде премиер в името на това България да загърби статуквото и да поеме по бърз път на модернизация и развитие.

Василев ще има 7-дневен срок, за да върне изпълнения мандат на президента Румен Радев. Ако не успее, следващият мандат отива в ГЕРБ.

Очаквайте подробности!

 

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar