Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Колежка на починалият от коронавирус д-р Юлиян Стамов: Няма да търпя, ще кажа истината!

/
/
904 Views

 

Лекарка от Спешна помощ написа емоционален пост по повод разразилите се в социалните мрежи слухове, че починалият й колега д-р Юлиян Стамов всъщност е имал онкологично заболяване и на практика това е била причина за смъртта му.

За минути емоционалното й послание бе споделено от десетки потребители:

Advertisement:

„Казвам се д-р Десислава Кателиева и съм авторът на постовете за смъртта на заразените си от КОВИД 19 колеги. Познавах лично д-р Юлиян Стамов и д-р Нели Пандова. Те бяха невероятни професионалисти и хора!

Те не заслужават дебат в социалните мрежи и медиите по темата: „Истина или Лъжа е, че те починаха от КОВИД 19?“ Този дебат е измислен от сайтове за фалшиви новини, в които ухилени самодоволни хора с фалшиви профили в социалните мрежи се гаврят с паметта на колегите ми.

Махнете си мръсните ръце от паметта на тези чисти хора. Намерете си друга плячка.
Трагични подробности за починалия от COVID-19 лекар от Спешна помощ

Има няколко рискови места на които можете да се заразите с КОВИД 19 – на масови сбирки /мачове, дискотеки, партита, спортни състезания, сбирки/, в болници,на работното си място, при дълги пътувания и в семейството. Колегите ми се разболяха на работното си място в болницата, спасявайки живота на пациентите си, а не на стадиона, на круиз или в дискотеката. Заразиха и семействата си.

Влизате в кабинетите ни, отваряйки вратата със салфетка и с ръкавици и не смеете да седнете на стола от страх да не се заразите. Колегите ми прекарват в тази среда по 12 часа, а някой и по няколко седмици.Често пъти сами си чистят и дезинфекцират кабинетите, отделенията и линейките, защото не достигат хора.

Търсите лекар с повод и без повод, като понякога се преглеждате в няколко болници в рамките на един ден за да съберете повече мнения. Преминавате към саморазправа, когато се наложи да почакате, независимо,че виждате колко сме претоварени. Моите колеги потърсиха помощ непосредственно преди да се влошат, дори се самолекуваха, за да не претоварят системата.

 

Да,те имаха и придружаващи заболявания като всички вас, но можеха да остареят с тях. Те обичаха Живота и въпреки това го загубиха заради вас! Не напуснаха,не се скриха в домовете си, като вас!Те бяха в линейката, в кабинета, в отделението, като стотици мои други колеги в момента.

Постовете написах не за да добавям излишен трагизъм в и без това трагичната обстановка.Написах ги от уважение и с много мъка, защото съм един от тях, редник който се среща вече четвърти месец очи в очи с заразата. Написах ги като предупреждение към колегите си, да се пазят Написах ги като вик за помощ, който няма кой да чуе!

Към дата 4.07. в България има заразени от КОВИД-19 158 лекари, 163 сестри, 75 санитари, 5 фелдшери и 44 друг немедицински персонал. Общо 445, от които 4 лекари и 1 фелдшер загубиха Живота си. Стотици се лекуват, като някои минаха и минават през ада на интензивните отделения, стотици носят последиците на пораженията от болестта като дихателна недостатъчност, депресии и т.н.

Не се знае кога ще спре тази пандемия, докога ще има пикове и колко вълни ще има през следващите месеци, а защо не и години. Истинските пандемии от Средновековието са продължавали години…

Бясна съм от ширещата се пошлост и злонамереност към нас, медиците, които се излагаме на риск, които се разболяваме и понякога губим Живота си за пациентите си. Това е недопустимо, това е равносилно на подигравката на Ди джей КОВИД-19 в чалготеката в Благоевград.

Спрете с клеветите и лъжите, ако не сте достатъчно хора за да изкажете съболезнования, да засвидетелствате уважение, поне млъкнете!“Лекар

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar