Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Командир на президента в Равнец: Радев, иди си!

/
/
598 Views
Advertisement:

https://ejednevno.eu/wp-content/uploads/2020/08/5527.jpg

Advertisement:

Тежки думи, разкриващи същността на Румен Радев като офицер по времето на комунизма, написа тогавашен негов командир в армията – Константин Корадов. Той е бил началник щаб на авиополка в Равнец, когато Радев пристига там като новопроизведен офицер.

Константин Корадов е завършил Висшето военновъздушно училище “Георги Бенковски”, Долна Митрополия и служи в българската военна авиация над две десетилетия. Ето какво пише командирът на Радев за него преди дни:

 

 

 

 

„Поведението на Радев все повече ме издига в собствените ми очи на прорицател. През 1987 г. пристигна на летище Равнец, като току-що произведен лейтенант, първенец на випуска. Аз бях началник-щаб на авиополка в оставка. Направи ми впечатление на действен и инициативен млад офицер, който беше повече вглъбен в себе си, отколкото в хората около него. Дори усетих някаква пренебрежителност към щаба, който ръководех.

Провеждаше инициативи, които не смяташе за нужно да съгласува с мен – началникът на щаба. Тогава властелините в армията бяха политическите офицери, с които бях в конфликт по принципни въпроси. Но голямото ми уважение и почит към летателната професия остави тези мои наблюдения в периферията на впечатленията ми от неговото поведение. След няколко месеца напуснах Равнец.

През време на изборната му кампания за президент ме смути изявлението му: „Аз съм се клел в тази България“. Да, но България вече беше друга. Ние се клехме в НРБ, която се спомина. Оцеля Република България и при пълен консенсус на политическите партии влезе в НАТО и ЕС. Когато Радев заяви реваншистките си намерения, разбрах какво е имал предвид. Предвидих го отдавна. Съветникът му Димитър Стоянов не пропусна да отбележи, че следи моите постове във фейсбук с осъдително красноречие. За съжаление прогнозата ми се сбъдна. Радев приведе в действие верността към клетвата си към Живкова Българи. Не съм щастлив от този факт. Радев, иди си! „

Advertisement:

1 Comments

  1. Та, кои бяха тежките думи на командира ,,разкриващи същността на Румен Радев като офицер през комунизма”, че нещо не можах да ги схвана? И още нещо. Разбрах, че Радев се е клел в Живкова България, ама не разбрах, неговият командир в коя България се е клел.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!