Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Костадинов иска референдум за излизане на България от НАТО

/
/
1898 Views
Advertisement:

Advertisement:

Булфото

Членството на България в НАТО и ЕС е по желание и никой няма да я спре, ако иска да излезе и смята, че сама има финансовия и човешки потенциал да отговаря за сигурността и целостта си.

Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов обяви във Фейсбук, че е време да се повдигне въпроса за референдум.

“Покрай напрежението между Русия и САЩ, провокирано изцяло от американците, отново започна да се говори дълго и напоително как България била направила своя избор за НАТО. Истината е, че страната ни не избра НАТО, а на практика беше анексирана от НАТО. На американците България е нужна само като територия и нищо друго – населението тук за тях е само досадна подробност.”, пише той.

“В тази връзка, тъй като за влизането ни в НАТО нямаше референдум, често ме питат дали не трябва да се организира референдум за членството ни в тази организация. Да, трябва! Само че има две подробности:

1. Сегашният защон за допитванията забранява по този въпрос (както и по другия за ЕС) да се провеждат референдуми.

2. Чл.13 на подписаният от България договор за членство на 18 март 2004 г. предвижда след 20 години той да може да бъде прекратен предсрочно с предизвестие от 1 година.

До 18 март 2024 г. остават 2 години и 2 месеца. Ако дотогава не сме променили закона и не сме организирали референдум, разбира се:)”

 

 

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!