Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Костадин Ангелов съди Румен Петков за клевета, иска му 50 000 лева

/
/
1478 Views
Advertisement:

.

Advertisement:
Председателят на АБВ Румен Петков съобщи пред медиите за искова молба до СГС, подадена от бившия здравен министър Костадин Ангелов срещу него. Цената на иска е 50 000 лева.

В документа Ангелов посочва, че Петков е изнесъл обидни и клеветнически твърдения по негов адрес. В подкрепа на това той посочва заглавия от медийни публикации, цитирали Румен Петков, където Петков, най-общо, го сочи като ключов виновник за COVID кризата, както и за отговорен по серия случаи на заболели с фатален изход.

 

„Той (Ангелов), вероятно, не е в течение, но аз не пиша заглавия. Ако той е писал заглавия в медии, това е лоша практика, която винаги съм отричал, като подход на хора, които заемат висши държавни длъжности и хора, които носят отговорност за управление на системи. Защото това е посегателство върху свободата на медиите“.

 

Петков изрази също безпокойство по физическото и емоционално състояние на Костадин Ангелов, базирайки се на казаното от Ангелов в Исковата молба. В документа бившия здравен министър акцентира, че изреченото от Петков срещу него е смутило трайно съня, покоя и човешкото му и професионално самочувствие.

 

„…Всичко това рефлектира изключително негативно върху емоционалната ми сфера. От публикуването на описаните по-горе клеветнически твърдения съм преживял и все още преживявам силни негативни емоции – както в професионален, така и в личностен план. Все още съм силно разтроен и притеснен заради разколебаното обществено доверие в личността ми, утвърдена в общественото съзнание като достойна за чест и уважение, от изнесените клевети по мой адрес…

 

…Започнах да имам проблеми със съня, изпитвам смущение, напрежение, гняв и неудобство от свързването на името ми с клеветническите изявления на ответника (Петков) по мой адрес, разстроен съм от абсолютно незаконосъобразната намеса на ответника (Петков) в личната ми сфера и публичното засягане на моя личностен и професионален авторитет, чест, достойнство и добро име…“.

Ангелов казва също, че все още е подвластен на описаните от него душевни състояния, които и до днес не са преодолени.

 

Румен Петков подчерта, че личните преживявания нямат общо с професионалната реализация. Той изрази тревога от самоописанието на Ангелов на собственото му психическо и физическо състояние и съмнение, че разклатената му психика няма да навреди на високо отговорната му работа му като хирург. Петков изрази мнение, че трябва да бъдат отнети лекарските права на Ангелов, тъй като проблемите със съня, наред с напрежението и гнева, като описания на неговото състояние, може да са опасни за пациентите, особено в операционната. Председателят на АБВ ще сезира за това БЛС.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!