Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Кошмар: Петима починаха след поставяне на противогрипна ваксина

/
/
552 Views

Правят проучвания дали ваксината срещу туберкулоза е преграда за  коронавируса - NOVA

Петима души са починали в Южна Корея, след като са били ваксинирани срещу сезонния грип, предаде „Ройтерс”. Според властите обаче нямало причина да се мисли, че смъртта им е свързана с ваксинирането.

 

 

 

Въпреки това се води разследване и ще бъде извършена аутопсия. Новината за смъртта на петимата увеличава опасенията за безопасността на ваксината в азиатската държава, точно когато сезонната програма за инокулация се разширява в опит да се намалят потенциалните усложнения от коронавируса.

Advertisement:

 

 

Здравните служби за момента посочиха, че е трудно да се заяви категорично дали смъртта има връзка с ваксинирането или не. Сред жертвите е и момче на 17 години.

 

 

Миналия месец официални представители обявиха планове за набавяне на 20% повече грипни ваксини за зимата от предходната година, за да ваксинират 30 милиона души в опит да предотвратят претоварването на здравната система от пациенти с грип и COVID-19.

 

 

 

Повишаването на общественото доверие към ваксините се превърна в голямо глобално предизвикателство тази година, тъй като някои страни бързат да одобрят експериментални ваксини за COVID-19, преди да са завършени проучванията за пълна безопасност и ефикасност.

 

 

От началото на коронавирусната пандемия потвърдените случаи в света са над 40 милиона. Има опасения, че здравните служби в редица страни ще бъдат претоварени, защото освен обичайния сезонен грип, върлува и коронавирусът.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar