Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Кунчев: Хората не трябва да се страхуват да се ваксинират. Няма тежко разболели се след имунизация

/
/
227 Views

„Хората не трябва да се страхуват да се ваксинират, като до момента няма случай на тежко разболели се хора след имунизация“. Това каза в „Денят започва“ главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Въпреки натиска от третата вълна на епидемията няма причини да се отлага деня на изборите заяви още той.

„Случаят в старческия дом в Добричко е много показателен. Там заразата беше вкарана от персонал, който отказа да се пенсионира. Хора, които бяха имунизирани, станаха положителни, част от тях развиха някакви симптоми, не много тежки, бяха приети 6 души и никой от тях не се наложи имунизиран да остане имунизиран на болнично лечение. Всички останаха по-скоро за наблюдение, останаха хора, които нямаха имунизирация, те са отказали, нямаме до момента случай на имунизиран с тежко прекарване, камо ли пък починал“, заяви доц. Кунчев.

Advertisement:

 

 

 

Главният здравен държавен инспектор каза, че всички ваксини, които пристигнат в България, се употребява в рамките на 3-4 дни.

„Вече направихме смазана организацията, че след кацането на самолета или след пристигането на тир-а, в рамките дори на полунощ, 1:00 – 2:00 часа колите на РЗИ-тата са тука и на следващия ден идват да работят с тях.

Главният държавен здравен инспектор подчерта, че постепенно започват да растат количествата на пристигащите ваксини на „Пфайзер“ и „Модерна“, както и на „Астра Зенека“.

„Ако има достатъчно доставки, още в началото на следващия месец ние ще достигнем половин милион ваксинирани“, каза още доц. Кунчев.

По думите му хората не трябва да се страхуват да се ваксинират, „след като вече имаме мнението на експертите и на регулаторния орган, и на националния“.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar