Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Кунчев: Ще затворим големите магазини, ако собствениците не вземат мерки

/
/
311 Views

Кадър видео БТВ

„Това е отговорност на собствениците и управителите на тези търговски вериги. Те трябва да вземат мерки, защото иначе ще спрат работа. Това, което виждам, не ми харесва. Ако нещата в тези големи магазини продължат в този вид, ще разширим мерките и върху тях“. Така държавният здравен инспектор Ангел Кунчев коментира пред БТВ видеоклиповете от социалните мрежи, в които се вижда огромно струпване на хора пред големи магазини за подаръци и играчки.

Advertisement:

„Аз не мога да разбера философията защо няма нито един представител на РЗИ, който да глобява и да оказва контрол? Бога ми, трябва ли някой да ти стои на главата, за да ти казва, че е опасно?“, възмути се Ангел Кунчев.

Той е категоричен, че ако тези големи магазини се окажат огнища на COVID-19, те ще бъдат затворени.

 

 

Главният държавен здравен инспектор заяви, че се наблюдава лек спад в заболеваемостта в страната и това са първите признаци, че наложените по-строги мерки работят.

„В момента сме на върха на вълната. Смъртността и хоспитализациите вървят с две-три седмици назад. Тогава ще видим има ли ефект“, коментира Кунчев.

Относно това дали някои мерки ще отпаднат след 21 декември, Кунчев коментира, че трябва да се проследи ситуацията.

„Ако мерките вършат работа – знаем колко са важни яслите и детските градини, логично е да отворят. Но дали ще работят кафенетата и ресторантите – ще видим“, каза той.

Кунчев допълни, че зависи от обществото кое ще бъде отворено и кое не. „Ако се държим безотговорно… Не ми се иска да давам примери, но трябва ли да стигнем до полицейските методи на Турция, където не можеш да си покажеш носа навън през уикенда. Зависи от поведението на хората“, каза той.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar