Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Куче чака от 80 дни убитата си в пътен инцидент стопанка точно на мястото на фаталната катастрофа

/
/
519 Views

Предано куче, което скърби от 80 дни за убитата си в пътен инцидент стопанка точно на мястото на фаталната катастрофа, докосна сърцата на милиони хора по цял свят.

Историята на осиротелия пес напомня за легендарния Хачико, който се превръща в символ на кучешката вярност, победила смъртта.

Advertisement:

 

 

 

 

Според публикации в китайски медии кучето стояло на лобното място на стопанката си на шосе в гр. Хох Хот в провинция Вътрешна Монголия от 21 август насам. Не се знае дали е било участник в пътнотранспортното произшествие, или просто е станало свидетел на трагедията, но винаги заставало точно там, където жената загинала.

За 80 дни преданото куче се превърнало в част от пейзажа, с която шофьорите свикнали. Всички знаели за него и с наближаване на участъка намалявали, за да не го сгазят.

„Минаха почти три месеца, а кучето е винаги там, независимо дали пече слънце, или вали дъжд”, разказва таксиметровият шофьор Гуо Цинхуа. Според него живеещи наблизо хора се опитали да отведат песа от опасното място, за да не пострада, но той бягал при всеки опит да бъде приближен.

Отказвал храна и странял при всеки опит за сприятеляване…

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar