Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Лекарка бере душа след ваксина

/
/
502 Views

Мексиканска лекарка беше хоспитализирана в интензивно отделение, след като ѝ беше поставена ваксината срещу коронавирус на американската компания „Пфайзер” и германската „Бионтех”, съобщи мексиканското министерство на здравеопазването.

„32-годишната лекарка, която е получила ваксината срещу COVID-19 на „Пфайзер”/”Бионтех”, се намира в болница в отделение за интензивна терапия, след като при нея са започнали да се наблюдават кожен обрив, конвулсии, мускулна слабост и затруднено дишане 30 минути след поставянето (на ваксината)”, се казва в съобщението.

Advertisement:

 

 

 

Състоянието на жената се оценява като стабилно и тя е с поставена предварителна диагноза „енцефаломиелит”. „Министерството на здравеопазването съобщава, че вече е започнало да проучва случая, за да изясни причината за състоянието на лекарката”, се отбелязва в съобщението.

По данни на ведомството преди това на медицинската работничка е била открита алергия към триметоприм.

Ваксинацията на медицинския персонал в Мексико започна на 24 декември. За целта се използва препаратът на „Пфайзер” и „Бионтех”, който преди това в спешен порядък беше одобрен от мексиканската Федерална комисия за защита от санитарни рискове.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar