Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Лукашенко при Путин за новия световен ред

/
/
1066 Views

Лукашенко и Путин ще обсъдят създаването на новия световен ред, който започна с инвазията в Украйна.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко пристигна на работно посещение в Русия, предаде Sputnik Беларус позовавайки се на пресслужбата на държавния глава.

Advertisement:

„Беларуски самолет номер едно кацна на летището в Благовещенск. Държавният глава беше посрещнат от ръководството на Амурска област и Благовещенск, както и членове на беларуската делегация, пристигнали предния ден“, се казва в съобщението, предаде Факти.

По време на визитата Лукашенко ще проведе разговори с руския президент Владимир Путин. Лидерите на двете страни ще посетят космодрума Восточный в Амурска област, в изграждането на инфраструктурата на който се очаква да участват и беларуски специалисти. Държавните глави ще се запознаят с процеса на изграждане на стартовия комплекс, ще общуват с летци-космонавти и служители на космодрума.

Според пресслужбата на космодрума президентите ще обсъдят актуални въпроси в развитието на двустранните отношения, съвместни мерки за противодействие на санкционния натиск от Запада, ситуацията в региона и света и събитията в Украйна във формат едни на един,пише РИА Новости.

На 13 април Лукашенко ще се срещне с губернатора на Приморска територия Олег Кожемяко във Владивосток, се казва в съобщението. Основната тема на разговорите ще бъде сътрудничеството на Беларус с този регион на Русия. Делегациите ще обсъдят изпълнението на съществуващи проекти и нови области на сътрудничество, по-специално ще се съсредоточат върху търговията в широк спектър от позиции и доставката на рибни продукти на беларуския пазар. Предвижда се Лукашенко да посети и остров Руски, където ще се запознае с изпълнението на няколко инфраструктурни, социални и културни проекта в Приморския край.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar