Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Людмил Станев от Спешна помощ във Варна: Бойко, слез от джипката и ела в линейката. 15 часа съм на смяна, чакам с болните, за да ги приемат някъде, някъде!

/
/
336 Views

Снимка: Булфото

Варненският писател Людмил Станев, който в момента работи в Спешна помощ в града, отправи призив към премиера Бойко Борисов – „вместо да обикаля с джипа, нека да се качи на една линейка с мен“. „Предната смяна работих 15 часа, защото 2 часа чаках заедно с болния, за да го приемат някъде, някъде!“, каза още той.

Advertisement:

По думите му много от лекарите вече са на предела на силите си и обмислят възможността да напуснат системата.

Людмил Станев е категоричен, че до 1 юли всичко трябва да остане затворено, а изключение да правят само аптеки, магазини за хранителни стоки и болници.

„Намирам за престъпно решението да се отварят разни ресторанти, фитнеси и други неща, защото ние изнемогваме, а пък няма и легла вече в болниците. И как мислите, че се работи в такава обстановка? На последното дежурство имах млад пациент с 32 сатурация, което е остра дихателна недостатъчност“, разказа той пред Българското национално радио.

„Хората нямат представа колко е страшно положението, защото не са били лице в лице с болестта“, каза още Станев и ги призова да се ваксинират и да избягват обектите, където се събират много хора.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar