Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Магистрала Марица е блокирана от протестиращи. Изви се километрична опашка от автомобили преди границата с Турция (видео)

/
/
342 Views
Advertisement:

 

Advertisement:

 

Автомагистрала “Марица” бе блокирана при 109-ия километър близо до Капитан Андреево и границата ни с Турция от протестиращи, които настояват за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Заради десетките демонстранти и сложените по пътя тенти се образуваха километрични опашки от автомобили и камиони.

Акцията не бе обявена предварително. За нея се разбра около 20:00 часа от изказване на Арман Бабикян от Отровното трио на протеста в столицата.

 

 

 

 

При протестиращите край границата бе третият член на триото адвокат Николай Хаджигенов, който призова местните хора да подкрепят протеста и да помогнат на хората на шосето с вода и храна.

“Ще стоим тук до оставката на правителството на Борисов. Основният блокиран поток са турските гастарбайтери, но така се случи. Вероятно има и блокирани българи от другата страна. Всички търпим неудобства. Свободата трябва да има цена и тази цена трябва да се плати от всеки един от нас”, заяви Николай Хаджигенов.

МВР потвърди за блокадата при 109-ия километър на магистралата . “Поради нерегламентирани протестни действия е блокиран участък от АМ “Марица” в района на 109-ия километър, на около 4 км преди ГКПП Капитан Андреево. Движението по пътните платна е преустановено и в двете посоки. Служители на ОДМВР-Хасково предприемат мерки за предотвратяване на усложнения в трафика”, се казва в съобщението на вътрешното ведомство.

Десетки автомобили на полицията бяха разположени по пътя между Хасково и Димитровград. Патрулки имаше и по входовете и изходите на магистралата.

Малко по-късно БНР съобщи, че около 22:00 ч. полицията е призовала хората да освободят движението до 15 минути.
Засега се пропускат само автомобили с малки деца, които пътуват към Турция, както и автомобил с един болен, който трябвало да постъпи на лечение в клиника в Турция.

Половин час по-късно около 130 униформени полицаи направиха обръч около протестиращите и започнаха да ги изтласкват към канавката. Един от тях съобщи, че е пострадал. Започна освобождаване на едно от платната към Турция, съобщи БНР.

Протестът беше обявен за сряда в 18:30, но границата беше блокирана едно денонощие по-рано. Организаторите заявиха, че са избързали да направят палатковия лагери и блокадата, защото са имали информация, че няма да бъдат допуснати до магистралата в сряда. Адвокат Хаджигенов заяви, че полицията е направила опит да измести лагера преди пристигането на журналистите, но до сблъсъци не се е стигнало.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!