Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Мангъров срещу ген. Мутафчийски: Стига с тея лъжи, в България няма нито един починал от К-19

/
/
532 Views
Advertisement:

Advertisement:

Този коментар, че“ в страната няма нито един починал директно от коронавирус“, направи пред БНР доц. Атанас Мангъров, началник на детското отделение в Инфекциозна болница София.
Доц. Мангъров поясни, че починалите досега 93 души, за които се съобщава, че са от коронавирус, не е така, защото всички те са били със сериозни други заболявания.

„Може да са починали от тези заболявания и с коронавирус, но не и само от него. „Тези 93 починали, ако не бяха изследванията, нямаше и да ги усетим.“ А за тези 40-50 души, които са в интензивни сектори, той отбеляза, че „това го има през цялата година, а с грипоподобни симптоми са от няколкостотин до хиляди.“

Затова според доц. Мангъров, „за времето на коронавируса, в страната нищо особено не се случи“. Според него от обявяването на пандемията и досега, „не са положени усилия, за да се разбере точно какво се случи.“

За разногласията си с НОЩ и ген.Мутафчийски, доц. Мантгъров обясни, че това се е случило, защото у нас са приложени модели от вън от хора, които не са запознати със ситуацията у нас, а съобщаването за опасност от хиляди заразени и починали, хладилници и др. нарече „неадекватно. Разбира се, беше за доброто на хората, но можеше да се изследва и след това да се взимат решения. „

Доц. Мангъров приветства разхлабването на мерките и падането на някои ограничения, но беше категоричен, че по-бързо трябва да се отворят училища, детски градини и университети, а предложението за киносалоните с маски и през столове за него е анекдотично.

Инфекционистът препоръча да се спазват законовите мерки, „колкото и да са безсмислени“, като обясни, че това е, за да не бъдат глобени хората.

„Няма опасност от втора вълна на COVID-19, това се говореше от началото, мисля, че и сега няма да се случи, но гласовете, които се изказват, са много силни.

Колкото по-бързо се върнем към нормален ритъм и начин на живот, толкова по-добре ще е за всички нас.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!