Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Мангъров часове след думите на Борисов: Няма да се ваксинирам

/
/
326 Views

Той  призна пред „24 часа“, че би се ваксинирал, но няма да го направи, а причината е, че вече има антитела. Той е изкарал коронавируса безсимптомно.

Специалистът каза, че преди 2 седмици се е изследвал и установил, че заради всекидневната си среща със заразата, тя е преминала и през него. „При положение, че имам антитела, както и премиерът, който също изкара това заболяване, няма нужда да се ваксинираме. Но ако той и аз не бяхме карали вируса, аз щях да го посъветвам да се ваксинира“, каза доц. Мангъров.

Advertisement:

 

 

 

И за момент не е почувствал неразположение или някой от типичните симптоми. „Прекарал съм COVID безсимптомно и съм в тези 80%, които го изкарват по този начин. Когато някой има антитела, тоест се е срещал с вируса, и ви каже, че има нужда да се ваксинира, то за този човек има 2 възможности. Едната е той нищо да не разбира от имунология или той просто да ви манипулира“, добави инфекционистът.

Двамата с Борисов са се чули преди Коледа, както и днес сутринта. За ваксините са разговаряли надълго преди празниците, обясни доц. Мангъров. „Имахме дълъг разговор с премиера за ваксините. Смисълът на нашия разговор беше, че трябва по един от двата начина да се изгради имунитет. Единият е дивият, а другият е цивилизованият – чрез ваксина да се получи. Винаги съм подкрепял ваксинацията“, допълни инфекционистът.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar