Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Манолова призова президента Радев да насрочи изборите, преди Борисов да ги отложи

/
/
105 Views
Advertisement:

Advertisement:

Призовавам президента Радев да насрочи дата на парламентарните избори, за да се прекратят опитите на Борисов и ГЕРБ да останат още един ден, един месец и едно извънредно положение на власт. Борисов прави опити да отложи изборите, а правителствените клоакьори вече го прокламират публично за края на май 2021 г. Всички тези опити на Борисов да използва здравната криза, за да реши партийно- политическата си криза, трябва да бъдат пресечни. Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред БНТ.

 

 

На въпрос на водещия за мнението на председателя на ДСБ, че Манолова и Слави Трифонов са естествени партньори в едно обединение срещу Борисов, Манолова потвърди, че се водят преговори за широко обединение между Гражданската платформа „Изправи се.БГ“, партията на Слави Трифонов, десни субекти, Отровното трио и Демократична България срещу Борисов.

Става дума за обединение на субектите, които искат демокрация и нормална държава. То би гарантирало националния интерес за демонтирането на Бойко Борисов и неговия модел от властта. Борисов бе възможен във властта именно заради липсата на обединение, допълни Манолова. Тя каза, че на местните избори в София е получила подкрепата и на десни хора, недоволни от модела на ГЕРБ в столицата, а тя самата е призовала да се гласува за осемте десни районни кмета, подкрепата й за които е подпомогнала избирането им. В София постигнахме такова обединение, смятам че е възможно и в национален план, каза още Манолова.

Тя бе категорична, че Бюджет 2021 е официализирано „купуване на гласове“ и даде за пример добавките от 50 лв. към пенсиите, които ще са до края на март 2021 г. и ваучерите за храна за социално слаби, които ще се получават само един месец. Всички мерки са със срок около изборите, подчерта Манолова.

Тя допълни, че хората са притеснени от новите мерки заради неадекватното обезщетение от 24 лв. на ден за принудително спрелите работа, заради отказа да се поемат или отложат разходите на фирмите като наеми, ток, вода, данъци и други, както призова ЕК. Тежестта от локдауна ще я поемат обикновените хора и бизнесът. Депутатите си увеличиха заплатите с над 500 лв., а партийната субсидия остана 8 лв. на глас, посочи Манолова и призова депутатите също да живеят с 24 лв. на ден, а партиите да се откажат от субсидиите си в кризата.

Счупиха рекорда да си увеличават заплатите и да си раздават коледни бонуси и бонуси за участия в бордове. С последните промени в Закона за ДДС и в Закона за железопътния транспорт дадоха право на държавните служители и на главните секретари на премиера, президента и Народното събрание да получават бонуси за участие в бордове на държавни и общински предприятия в размер на хиляди левове месечно, припомни Манолова.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!