Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

„Марица“ с версия: Слави Трифонов връща мандата, иска предсрочни избори

/
/
269 Views

Цяла в България в момента очаква думата на Слави Трифонов.

Какво ще прави с очерватащата се вече реалната власт, която ще му се стовари след изборния резултат.

Advertisement:

След като веднага след изборния резултат обяви, че има симптоми на Ковид, Слави не е продумал.

Появяват се и първите хипотези.

 

 

 

 

Според пловдивският „Марица“ Слави Трифонов вече е взел категорично решение да бойкотира опитите да се състави правителство от новия парламент.

Ето какво пише изданието:

„Като втора сила на последния вот „Има такъв народ“ ще получи мандат от президента Румен Радев за сформиране на кабинет, ако победителят ГЕРБ не успее да го направи.  Партията на шоумена обаче вече е поела курс към предсрочни избори, които се надява да спечели. Затова Трифонов ще върне веднага обратно мандата. Президентът ще го предложи на още една партия по негов избор, но на практика опитът е обречен. Това означава, че още преди клетвата на новите депутати със сигурност се върви към служебен кабинет и повторен парламентарен вот, който може да съвпадне с президентските избори.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи опит да избегне този сценарий, като още в изборната нощ предложи да се състави експертен кабинет, който да изведе страната от ковид пандемията поне до декември. Идеята му обаче не срещна никаква подкрепа от другите пет партии в новото Народно събрание. Първи от Има такъв народ на Слави Трифонов декларираха, че е изключено да влизат в някакви договорки с БСП, ГЕРБ, ДПС. Същото направиха и другите протестни формации – „Демократична България“ и „Изправи се!Мутри вън“. „БСП няма да подкрепят никакво правителство, предложено от ГЕРБ – с или без Борисов, с експерти или с политици, заяви вчера и лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Единствено ДПС се въздържаха от коментар на идеята за експертен кабинет, но дори евентуална тяхна подкрепа е крайно недостатъчна.“

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar