Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Мартин излезе от кома след 12 години и разказа какво е виждал и чувствал

/
/
932 Views
Мартин излезе от кома след 12 години и разказа какво е виждал и чувствал
Героят на тази мистериозна история е Мартин Песторий, който е роден на брега на Южна Африка през 1976 г. Когато момчето било на 13 години, то се разболява от страшна болест и в рамките на една седмица губи толкова много сили, че вече не успявал да контролира тялото си. След 2 седмици Мартин изпаднал в дълга кома и в болницата му поставиха диагноза туберкулозен менингоенцефалит
Лекарите не очаквали момчето да се възстанови и посъветвали родителите му да се сбогуват с него. Но те не се отказали. Прибрали го отболницата и всеки ден се борили за живота му. След 2 години съзнанието на Мартин започнало да живее отделно от тялото. Според спомените на момчето той осъзнавал жестокостта на своето положение, защото не можел да направи нищо, само да наблюдава и осъзнавал, че е безпомощен. Веднъж Песторий дори чул, че майка му иска да сложи край на всичко, тъй като имало твърде малко надежда за спасение. Бащата обаче повярвал в момчето до самия край! След година на такова ужасно съществуване момчето забелязва, че може да общува с външния свят, като движи мускулите си на лакътя.
Мартин не се отказал и в продължение на 12 години опитвал да напряга мускула на лакътя. Тези движения били забелязани от медицинска сестра. Лека полека Мартин започнал да се възстановява и излязъл от комата.
Година по-късно Мартин постъпва в колеж, завършва го и получава диплома за дизайн. Сега той е в щастлив брак с приятелката на сестра си и оценява всеки момент от живота си.
“Дълги години съществувах като призрак. Бях в затвор и бях невидим. Обичайте живота, живейте всеки миг, радвайте се на всеки ден и нощ, на семейството и приятелите си, ценете себе си и средата си”, споделя той/
Advertisement:
Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar