Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Масово убийство в училище в САЩ: Поне 18 убити ученици и трима възрастни

/
/
493 Views
Advertisement:

Advertisement:

Снимка: Pexels

Броят на загиналите при стрелбата в Тексас надхвърли 20 души. 18 деца и трима възрастни са жертвите в град Увалде, заяви сенаторът от района Роланд Гутиерес. Пред Си Ен Ен  той каза, че информацията за нарасналия брой убити в началното училище в града му е била съобщена от местни рейнджъри, съобщава БНР.

Гутиерес определи 18-годишния нападател като объркан: “Той е посещавал гимназията в Увалде и за съжаление на 18-ия си рожден ден си е купил две пушки. Това е първото нещо, което е направил, когато е навършил годините преди известно време. Има и неща в социалните мрежи, заплахи като “Децата да внимават”, смятам, че това ще стане ясно в следващите дни. Без думи съм от всичко това, много съм натъжен заради станалото в моя избирателен район и тази общност.”

Според други източници младежът е разполагал с пистолет и полуавтоматична пушка.

В предишни информации се казваше, че учител и най-малко 14 ученици и учител са убити при стрелбата в град Увалде, в близост до Сан Антонио и до мексиканската граница. Поне още 15 души са ранени.

В училището учат около 500 деца от втори до четвърти клас.

“Стрелецът е Салвадор Рамос, на 18 години, който живее в Увалде. Смята се, че той е оставил колата си е влязъл в училището, като е имал пистолет. Предполага се че може да е разполагал и с пушка, но това все още не е потвърдено. Нападателят е мъртъв и се смята, че е бил застрелян от полицаите, които са дошли на мястото”, съобщи малко след инцидента губернаторът на Тексас Грег Абът.

Главният прокурор на щата Кен Пакстън предложи учителите и друг административен персонал в училищата да разполага с оръжие. Това според него може да спре нападателите докато пристигнат представители на полицията.
“Да въоръжим потенциално учителите и другите администратори, които имат подготовка, защото първите отзовали се на сигнала представители на властите обикновено не могат да стигнат навреме, за да предотвратят стрелбата. Това не е възможно, освен ако нямате полицай във всяко учебно заведение. Затова смятам, че трябва да се направи повече в самите училища.”

Президентът Джо Байдън е информиран за случилото се в Увалде и предстои да направи изявление. Той е наредил флаговете на Белия дом и други обществени сгради да бъдат спуснати наполовина до залез на 28 май в знак на почит към жертвите.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!