Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Меркел: Ваксинираме всички германци до края на лятото

/
/
275 Views

Германия ще ваксинира всичките си поданици до края на лятото. Имунизацията е изход от пандемията. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел, съобщава Ройтерс, цитиран actualno.com.

Тя посочи, че германското правителство ще направи всичко, за да защити веригите за доставка на ваксини, дори ако не може да контролира самото производството, добавяйки, че през третото тримесечие страната трябва да има достатъчно излишък от ваксини, за да предостави част от нея на други.

Advertisement:

„До края на лятото ще предложим имунизация на всеки германец“, каза канцлерът на Германия.

Меркел добави, че докато новите варианти на коронавируса са основна причина за безпокойство, новоразработените ваксини могат да бъдат сравнително бързо адаптирани, за да предпазят хората от подобни мутации.

Канцлерът защити и решението за удължаване на локдаунда в Германия с две седмици до средата на февруари, като заяви, че е необходимо да се забави новия и по-агресивен вариант на коронавируса.

 

 

 

 

Меркел и държавните лидери се споразумяха във вторник да продължат съществуващия локдаун, при който остават затворени училищата, ресторантите и всички несъществени предприятия до 14 февруари.

Ангела Меркел посочи, че докато ограниченията показват резултати под формата на по-малко нови инфекции, би било грешка да се облекчат ограниченията, тъй като силно заразната мутация на Covid-19 вече е била идентифицирана в Германия.

Тя също така отбеляза, че броят на смъртните случаи е „шокиращо висок“.

Германия, която е блокирана от началото на ноември, съобщи за повече от 1000 смъртни случая и повече от 20 000 нови инфекции в четвъртък. Най-новите данни за Covid-19 в страната показват тенденция към намаляване на новите случаи, въпреки че броят на ежедневните смъртни случаи е средно около 850.

„Усилията ни са изправени пред заплаха и тази заплаха е по-ясна сега, отколкото в началото на годината и това е мутацията на вируса“, каза Меркел. „Констатациите показват, че мутиралият вирус е много по-заразен от този, който имаме от една година и това е основната причина за агресивното нарастване на инфекциите в Англия и Ирландия“.

Меркел обаче каза, че вирусната мутация все още не е доминираща в Германия и че само предпазливият подход може да предотврати агресивно нарастване на ежедневните нови инфекции, причинени от новия вариант, идентифициран за първи път в Англия.

„Тази мутация е идентифицирана в Германия, но тя не е доминираща, поне още не“, каза Меркел. „И все пак трябва да приемем заплахата от тази мутация много сериозно. Трябва да забавим разпространението на тази мутация възможно най-много“.

Тя добави: „Не можем да чакаме тази заплаха да ни удари, което означава агресивно нарастване на инфекциите, което би било твърде късно, за да се предотврати трета вълна от пандемията. Все още можем да предотвратим това. Все още имаме известно време“.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar