Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Меркел: Пълно затваряне на Германия, разрешението за употребата на ваксини се очаква на

/
/
343 Views
Advertisement:

След днешната конференция с премиерите на федералните провинцииМеркел  тя участва в пресконференция, по време на която разясни допълнителните ограничения, които ще бъдат въведени от 16 декември до 10 януари на териториятана цяла Германия, пише Дарик.

„Здравната система е силно натоварена, което породи необходимостта от действия“, поясни Меркел. „На 5 януари предстои ново съвещание, за да се обсъди актуалната обстановка и да се преценят по-нататъшните действия. Тя отново призова гражданите да ограничат колкото е възможно повече контактите помежду си“, съобщи Дойчландфунк.

Advertisement:

 

 

 

„Срокът на действие на планираните мерки е до 10 януари“, заяви премиерът на Бавария Маркус Зьодлер, като подчерта, че „короната и излязла извън контрол“.

Остават затворени всички магазини, с изключение на тези за хранителни стоки, седмичните пазари и директни търговци на хранителни стоки, услугите за доставка, магазините за напитки, за здравословни храни, аптеките, магазините за медицински консумативи, дрогериите, оптиките и магазините за слухови апарати, бензиностанциите, работилниците за ремонт на автомобили и велосипеди, банките и спестовните каси, пощенските станции, химическото чистене, пералните, павилионите за вестници, пазарите за животни и фуражи, пазарите за коледни елхи и магазините за продажби на едро.

Затварят се фризьорските и козметичните салони, салоните за масаж, студиата за татуировки и сходни предприятия. За супермаркетите също ще бъдат въведени ограничения по отношение търговията със стоки, които не са хранителни и не са необходими за ежедневни нужни.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar