Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Мика Зайкова: Минималната пенсия да се вдигне на 370 лева

/
/
2098 Views
Advertisement:

Advertisement:

Мика Зайкова поиска увеличение на минималната пенсия от трибуната на Народното събрание.

Олиото е поскъпнало с 40%. Инфлацията ще върви нагоре. Да оставим социалните плащания и да направим минималната пенсия поне равна на прага на бедност.

Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от “Има такъв народ” Мика Зайкова по време на дебатите по първото четене на актуализацията на бюджета на Държавното обществено осигуряване, цитирана от БНТ.

Предложението на Зайкова е минималната пенсия да стане 370 лева.

Това сериозно подразни ГЕРБ.

От своя страна бившият социален министър Деница Сачева репликира, че според ГЕРБ промяната на пенсионната система трябва да бъде извършена от редовно правителство, а не от служебно.

“Ние считаме, че актуализация на бюджета на ДОО на този етап не се налага, предложението е по-скоро с предизборен характер. Увеличаването на тавана на максималните пенсии за нас също е неприемливо. Ние предлагаме таванът да отпадне, за това са нужни 22 млн. до края на тази година”, каза Сачева.

Тя съобщи, че ПГ на ГЕРБ-СДС ще гласува “въздържал се” по така предложената актуализация на бюджета на ДОО за 2021 г. и между първо и второ четене ще внесе свои предложения.

Мика Зайкова ѝ отговори, че предлагат бъдещо несигурно събитие.

“Това е популизъм. За да може служебното правителство да вкара вашите фамозни 50 лв. вътре, затова е възприело този ред”, обърна се Зайкова към Сачева по повод осъвременяването на пенсиите.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!