Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Министърът на отбраната на САЩ: Пентагонът не планира да изтегля войски от Европа

/
/
227 Views

Американските власти, след като извършиха глобален преглед на разполагането на американските войски в чужбина, не възнамеряват да изтеглят своите сили от Европа. Американският министър на отбраната ген. Лойд Остин пише за това в статия, публикувана в Тhe Washington Post и цитирана от Агенция „Фокус“.

„Ние осъзнаваме, че всяка държава е изправена пред много предизвикателства, когато става въпрос за разходи за сигурност. Всеки трябва да балансира ресурсите си със стратегията и националната политика. По заповед на президента провеждаме глобално проучване на разполагането на (нашите сили), което може да ни помогне за тази цел. Ние обаче не си тръгваме от Европа. Напротив, вече спряхме предварително обявеното намаляване на броя на американските войски в Германия „, се казва в статията.

Advertisement:

 

 

 

В същото време ръководителят на Пентагона подчертава, че администрацията на Вашингтон възнамерява да взема всякакви решения въз основа на резултатите от този преглед „в тясна консултация“ със своите съюзници и партньори.

Статията е подготвена преди видеоконференцията на министрите на отбраната на НАТО. По думите на Остин по времето на преговорите той възнамерява да заяви на колегите си от страните от Алианса за необходимостта „да се консултират заедно, да вземат решения заедно, да действат заедно“.

„Готови сме да се движим (заедно)“, каза ръководителят на американското министерство на отбраната.

„Глобалните кризи като пандемията, изменението на климата, икономическия спад са заплаха, която мете границите ни. В много страни вътрешните раздори, както и транснационалните заплахи застрашават стабилността около Алианса“, пише Остин.

„Междувременно агресивното поведение на дръзките стратегически съперници, като КНР и Русия, засилва вярата ни в колективната сигурност“, казва министърът на отбраната на САЩ.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar