Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Министърът на туризма: Всички работещи по морето и на летищата да се ваксинират до началото на сезона

/
/
314 Views
Advertisement:

Персоналът, който е зает в туристическия сезон по морето, да бъде ваксиниран преди началото на новия летен сезон. Това предлага министър на туризма Марияна Николова, която днес ще изпрати писмо до Националния ваксинационен щаб. В него тя ще предложи да има особен акцент върху служителите на летищата Варна, Бургас и София, преди летния туристически сезон, предаде морето.нет.

Освен това писмо ще бъде изпратено и до министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Advertisement:

Служителите в туризма работят с много хора и добре да бъдат както те предпазени, така и туристите. Ваксинацията им ще осигури допълнителна предпоставка за популяризирането на България като безопасна и сигурна дестинация на международните пазари, подчерта вицепремиерът. Разбира се това няма да е задължително условия, допълни тя. Главният изпълнителен директор на летищата във Варна и Бургас Франк Кванте поиска същата мярка миналата седмица.

Националният борд по туризъм вчера апелира относно необходимостта служителите в сектор туризъм (рецепционисти, камериерки, сервитьори, готвачи, част от наземния персонал на летищата София, Варна и Бургас и др.) да бъдат включени приоритетно в националния ваксинационен план преди старта на летния туристически сезон.

Считаме за особено важно това предложение да бъде реализирано с оглед осигуряване от една страна на безопасност и сигурност на служителите в сектора, които поради характера на своята дейност контактуват с множество хора и са пряко изложени на риск от заразяване с COVID-19, а от друга страна подобно решение ще създаде сериозно конкурентно предимство за България в международната ни комунакация като безопасна и сигурна дестинация, обясниха от борда.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar