Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Министър Ангелов: Желаещите да се ваксинират се увеличават

/
/
246 Views
Advertisement:

Той отдаде това желание на хората да ваксинират на факта, че вече има достатъчно информация за ваксините, която е достъпна за гражданите.

По думите му първите дози от ваксината, които са дошли у нас са символична доставка, за да се покаже силата на Европа.

Advertisement:

Голямото разгръщане на ваксининирането ще започне не по-рано от средата на януари, поясни проф. Ангелов.

Той увери, че информационна кампания за ваксините ще има. Подготвя се приложение, което ще даде повече информация на лекарите и хората. То трябва да бъде готово до края на годината.
Във връзка с това дали може хора, които вече са се ваксинирали да даряват кръвна плазма, здравният министър подчерта, че надеждата е във ваксините, не в плазмата. Това заяви в сутрешния блок на БНТ здравният министър Костадин Ангелов.

Той подчерта, че у нас няма недостиг на лекарства и хората вече са започнали да проявяват разум да не се презапасяват с лекарства.

 

 

 

По отношение на мерките Ангелов е категоричен, че от тях има ефект, тъй като заболелите са намалели и натискът върху здравната система също.
По отношение на следващите доставки за ваксини, които трябва да пристигнат у нас, здравният министър обясни, че те се очакват в началото на януари месец, като все още няма точна дата, но те ще достигнат до всички РЗИ в страната.

За избора на това коя ваксината да си поставят гражданите, Ангелов подчерта, че лекарите ще съветват пациента, която е най-добрата ваксината за него.

Не очаквайте от мен от министерството да бъдем дистрибутори на ваксините. Ние ще говорим за ползата на ваксинацията, фирмите са тези, които трябва да дадат информация на гражданите, отбеляза той.

На въпрос за какъв период от време се изгражда имунитет след поставянето на ваксината, проф. Ангелов заяви, че няма отговор за това.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar