Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Министър Ангелов: От 1 април отварят ресторантите, които имат градини на открито

/
/
224 Views
Advertisement:

Advertisement:

кадър Нова тв

Току-що получихме първата голяма доставка от 51 600 дози на модерна. Утре очакваме 151 000 дози на Астра Зенека. Така за тази седмица ще имаме над 220 000 дози. За април очакваме около 700 000 дози, като може да се увеличи.

Това съобщи днес здравният министър Костадин Ангелов.

На базата на всичко това сме изключителни оптимисти за темпа на ваксинацията. Вчера ваксинираните са близо 10 000, раздадените ваксини по РЗИ вече са факт. Стартираме разпределението и на ваксините на Модерна. на фона на всичко това, имайте предвид, че сме обнадеждени от факта, че на национално ниво броя на хоспитализираните леко започва да намалява. Надяваме се това да е трайна тенденция, посочи министърът.

Така че се надяваме в момента да сме в най-високата точка на пика, за който говорим, допълни той.

Вчера много експерти коментирахме какво да се случи. Най-много “за” има за връщане на учениците от 12 клас в училище, т.е. след пролетната ваканция. Децата се връщат в яслите и детските градини на 5 април. От 1 април театрите с 30% капацитет ще работят. По отношение на моловете – няма да се отворят от 1 април, както и големите магазини. Изключение ще се направи само за тези, които могат да осигурят пространство на открито. Ресторантите – от 1 април ще могат да работят само тези, които имат открити площи – градини. Т.е. ще работят само откритите пространства, само там ще се обслужват клиенти. Нощните задения остават затворени, посочи той.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!