Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Министър Ангелов скочи на президента Радев за Шипка: Или лъже или го лъжат

/
/
266 Views

Кадър БТВ

Здравният министър проф. Костадин Ангелов отговори на държавния глава Румен Радев, който заяви вчера на връх Шипка, е направен опит да се карантинира националната памет: Това е една много голяма лъжа. Има две възможности – или президентът лъже, или лъжат президента, пише http://epicenter.bg/.

Advertisement:

 

 

 

Припомняме, че вчера на връх Шипка държавният глава заяви:

„Властта отново се опита да постави под карантина националната ни памет. Но българите имат святи чувства, неподвластни на власт и забрани, затова отново са тук. Затова вярвам, че имаме бъдеще като българи.

Искам да ви попитам, очаквали ли сте някога някой да ви забрани да се качите на Шипка? Очаквали ли сте някога някой да се осмели да посегне на правото ви да отдадете почит на героите?“

Днес на пресконференция, посветена на актуалната епидемиологична обстановка в страната, проф. Ангелов прочете и писмо, което е изпратено до дирекция „Държавен протокол“ в президентството и в което ясно е написано, че тържествата на Шипка не са забранени.

„В писмото, което аз съм написал до дирекция „Държавен протокол“, казвам следното: „Предвид значимостта и символиката на националния празник на Република България 3 март, считаме, че провеждането на празнични събития следва да бъде позволено, но ограничено до провеждане на открито,“ възмути се здравният министър.

„Кажете ми кое беше забранено на 3 март? Имаше ли пропускателен пункт? Имаше ли органи на РЗИ? Имаше ли наказани, защото са там?. Много ми е трудно да се обяснявам лъжите на хората, които ги изричат, не ми се иска да коментирам думите на президента“, заяви здравният министър и припомни, че миналата година пак е имало подобен проблем с президента на 3 март.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar