Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Министър Захариева: Изгонихме 5 руски дипломати, защото се ровят в държавните ни тайни

/
/
133 Views
Advertisement:

Advertisement:

Вероятно заради наличието на считащите се за националисти в управлението България в последните месеци успя да влоши отношенията си с 3 околни страни – Северна Македония, Сърбия и Русия.

“Едва ли на руснаците им е било приятно, че от октомври 2019 г. досега 5 души обявихме за персона нон грата, но пък на нас още повече не ни е приятно техни служители да извършват забранени от нашия закон дейности като опити за придобиване на държавни тайни или вербуване на хора с цел придобиване на такива тайни”, коментира външният министър Екатерина Захариева в интервю за 24 часа.

 

 

 

 

“Работим еднакво добре с всички чуждестранни посланици в България и за нас няма разлика кой от коя държава е, а полът още по-малко има значение. Но по отношение на въпроса за баланса ще кажа, че на първо място стоят българските национални интереси. Българската геополитическа ориентация е ясна и надявам се да не бъде поставяна под въпрос. Стратегическият диалог със САЩ и визитата на премиера във Вашингтон са показателни какви отношения имаме. С Русия също реализирахме доста посещения, и то на най-високо ниво. На всички нива всъщност – президент, премиер, външен министър… Когато аз посетих Москва, български външен министър не бе ходил там от 2011 г. Имахме и планирана визита на Сергей Лавров в София, но заради COVID кризата това, за съжаление, не се случи. Имаме прагматични и честни отношения с Русия, без да си спестяваме нещата, които не ни харесват.”, допълва министърът.

Цялото интервю в https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9516311

Advertisement:

1 Comments

  1. Красива, па и умна външна министърка е-й-й… Да ни е жива и здрава! Браво, г-жа Захариева – така трябва да се подхожда, принципно и резултатите няма да закъснеят. А някои държави, с проблеми в лазвитието и мисленето си… Нека се доразвият. Колко неща, неизвестни за тях, имат да разбират.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!