Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Митов, ГЕРБ: Кирил Петков незабавно да бъде отстранен

/
/
1033 Views
Advertisement:

Advertisement:

Представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС поискаха от съда да отстрани министър Кирил Петков заради двойното му тражданство.Те сезираха Конституционния съд (КС) с “искане за установяване на частична противоконституционност при назначаването на служебното правителство”.

Даниел Митов обяви пред репортери, че не може с „молбичка“ да се откажеш от гражданство. По тази логика с молба можело и да получиш гражданство, което нямало как да се случи.

За целта следвало да има акт на съответното правителство – в случая канадското.

От ГЕРБ-СДС имали редица въпроси – на първо място, валидно ли е двойното гражданство на Петков към момента на неговото назначаване. Ако това е така, това означавало, че е нарушена Конституцията.

КС вече имал решения по подобни казуси, свързани с Жорж Ганчев, Петър Бояджиев, Георги Пирински.

“Искаме незабавното отстраняване на Кирил Петков. Той незабавно трябва да бъде отстранен от поста си именно защото е ясно, че неговите актове както досега, така и оттук нататък могат да бъдат обявени за нищожни и това, разбира се, ще доведе до щети за държавата. Кой ще носи отговорност? Аз имам и въпрос – президентът Радев знаел ли е в момента на подписване на указа за назначаването на министър Петков за служебен министър, че той има двойно гражданство”, каза Даниел Митов.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!