Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Мият улиците в София с йод и белина

/
/
240 Views
Advertisement:

Започна миенето на основни пътни артерии, по които се движи общественият градски транспорт в София. Първата от тях е бул. „Добринова скала“ в район „Люлин“. Дейностите са извън традиционното миене през топлите летни месеци.

Това каза за БГНЕС Анета Савова, която се занимава с „Връзки с обществеността“ в Столичния инспекторат.

Advertisement:

„Това дава възможност да бъдат измити, след като преди това трасетата са почистени от наноси, проверени са и дъждоприемни щахти. Това е една от мерките за подобряване качеството на атмосферния въздух и за по-чиста градска среда“, заяви Савова и добави, че миене ще се извършва както в светлата част на деня, така и в тъмната.

Началникът на районния инспекторат в „Люлин“ Михаил Николов каза, че във водата, с която се мие, има йод и белина.

„Миенето се извършва с вода, в която има дезинфекциращи препарати, които се поставят във връзка с извънредната епидемична обстановка. Предстои да бъдат измити булевардите „Панчо Владигеров“ и „Д-р Петър Дертлиев“. Направена е организация след приключване на миенето на всеки булевард и след изсъхването на настилката да бъде обновена маркировката на пешеходните пътеки“, обяви Николов.

Екипите на почистващите фирми мият още ул. „Ангел войвода“ в район „Подуяне“, ул.„Железопътна“ и ул.„Христо Станишев“ в район „Сердика“. Предвижда се миене и на бул. „Македония“ и пл. Руски паметник, но след 20.00 часа.

Работата ще продължи при благоприятни атмосферни условия и в следващите дни в районите „Възраждане“, „Средец“, „Лозенец“ , „Оборище“ и др.

 

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar