Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Мъж отвлече момиченце от центъра на Добрич и блудства с него

/
/
70 Views

снимка: Пиксабей, архив

Задържаният 40-годишен мъж е от село Котленци и е познат на органите на МВР, тъй като е осъждан за кражба.

Advertisement:

Полицията в Добрич е задържала мъж, отвлякъл и блудствал с осемгодишно момиче. От прокуратурата ще поискат най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

40-годишният мъж ще бъде съден по две обвинения, като пред разследващите органи той е направил пълни самопризнания, предава БНР.

Сигналът за изчезналото момиченце е подаден на 3 август. То и другите две деца от семейството излизат да играят в централната градска част, откъдето е и отвлечено. Задържаният завежда детето до село Плачи дол, където работи и живее.

От събраните доказателства става ясно, че детето е било вързано и с него мъжът е блудствал, заяви говорителят на Окръжната прокуратура в Добрич прокурор Даниел Илиев.

„Към настоящия момент са му повдигнати две обвинения – за блудство с малолетно лице, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от една до шест години, както и за противозаконно лишаване от свобода на малолетно лице, за което също се предвижда от три до десет години лишаване от свобода“.

Ето съобщението от прокуратурата

Районна прокуратура – Добрич привлече към наказателна отговорност за блудство с малолетно лице и противозаконното му лишаване от свобода 40-годишен мъж. На С.М. са повдигнати обвинения по чл.149, ал. 1 и по чл. 142а, ал. 3, т. 1 от НК. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, за да бъде доведен в съда за определяне на мярка за неотклонение спрямо него.

Пострадалото дете беше издирвано, тъй като на 3 август изчезнало от централната част на Добрич, където се намирало заедно със своите две сестри. Трите деца били сами, тъй като майка им, която ги отглеждала сама, работела в к.к. Албена и в този ден била на смяна.

Децата често просели. Именно така обвиняемият успял да отведе със себе си момиченцето. Той се възползвал от това, че то отишло да му иска пари. Дал му лев и го завел да му купи сладолед. Спечелил доверието му, 40-годишният мъж повел детето към село Плачи дол, където живеел и работел. Около 16:00 часа го оставил в постройката, която обитавал, и го заключил.

Мъжът се върнал няколко часа по-късно и, тъй като детето плачело и искало да си тръгва, той го завързал. Преди да заспят С.М. извършил блудствени действия спрямо малолетното момиченце.

Пострадалото дете било открито на 4 август 2022 година в централната част на Добрич, отново само. То било оставено там от обвиняемия, а самият той изчезнал.

След изясняване на фактите и обстоятелствата около изчезването на момиченцето и установяване на съпричастността на 40-годишниня С.М., той бил намерен и задържан. Повдигнати са му две обвинения. Назначена е съдебно – медицинска експертиза, разпитват се свидетели на случилото се.

Работата по доказване и документиране на деянието продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Информацията за случая бе представена от прокурор Даниел Илиев – говорител на структурата, на брифинг, провел се днес.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar