Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Мъж с 2 отрицателни теста за Ковид, почина в Ковид отделение, вързан с бинтове за леглото

/
/
529 Views
Advertisement:

Млада жена разказва пред камерата на Нова телевизия, пореден шокиращ случай с близък, който е починал от коронавирус. Мъжът е приет в COVID – отделение с два отрицателни теста, връзван е с бинтове за леглото, а в крайна сметка губи битката с болестта, съобщава Нова телевизия.

Възрастният мъж е приет последователно в две болници в Русе. И от двете отказаха коментар. От университетска болница „Канев“ заявиха, че при тях не е постъпвал сигнал от близките на пациента. Увериха, че ако получат такъв, ще направят вътрешна проверка.

Advertisement:

От втората университетска болница – „Медика“ уточниха, че пациентът е бил съвсем за кратко при тях. Дежурният екип е направил всичко по силите си, но човекът е пристигнал в много тежко състояние и не са успели да го спасят. Сагата за семейството започва още на 12 декември, когато дядото на Леонора Шокордова е приет в болница „Канев“ с двустранна пневмония.

 

 

 

Ден преди това мъжът вдига температура, а след преглед от Бърза помощ си прави PCR – тест в частна лаборатория, който се оказва отрицателен. „При приема в болницата отново му правят PCR – тест, както и бърз тест. И двата са отрицателни.

Въпреки това го настаняват в COVID- отделение, защото според медиците има симптоматика на болен от коронавирус“, споделя Леонора. Според нея обаче дядо й се е заразил в отделението. След престой в болничното заведение пациентът е изписан на 23 декември в по-тежко състояние. На близките му е препоръчано да „се лекува в домашна топла обстановка“, тъй като пневмонията е стабилизирана. През този период семейството решава да се самоизолира и няма никакви контакти.

„При изписване баба ми е трябвало да подпише декларация, че е запозната с тежкото му състояние и, едва ли не, от болницата не носят отговорност, ако нещо се случи. На 29 декември е приет в болница „Медика“, след като състоянието му се влошава. Тогава пробата му за коронавирус вече е положителна“, обясни Леонора. Положителни се оказват пробите и на близките на починалия мъж, които живеят с него.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar