Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Над 100 000 на митинг в Минск, полицията арестува безразборно

/
/
304 Views

Поне 100 000 души излязоха на поредния митинг срещу Лукашеко в столицата на Беларус днес.

От публикувани в Telegram канала „Беларус сега“ ускорени кадри на протеста се вижда мащабът на митинга.

Advertisement:

Днешният митинг беше съпроводен с брутални и безразборни арести. Според говорителката на министерството на вътрешните работи Олга Чемоданова, беларуската полиция е задържала 250 участници в днешните протести в столицата Минск.

 

 

 

Аргументите за арестите, които изброи Чемоданова са шокиращи: Задържаните са използвали знамена и други символи, които не са били регистрирани по установения ред, както и плакати с различно съдържание, включително оскърбително, каза тя, пише offnews.bg.

От публикувани в Telegram видеа се вижда бруталността на полицията на Лукашенко и лишените от всякаква логика арести. Полицията върви зад митинга и арестува, когото и да е.

Брутални са и кадрите от арестите на проспект „Дзержински“. Там полицията се втурва към група млади жени, които не правят нищо и започва да ги отвлича.

Протестите са и в други градове в страната, а насилието на полицията е също толкова брутално и безсмислено. В Жодино – неголям град край столицата Минск, полицай удря в юмрук в лицето жена, която се опитва да говори с него.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar