Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

НАП потвърди пред „Дневник“: Влязохме в Хиполенд

/
/
369 Views

Данъчни служители от Националната агенция за приходите (НАП) и Икономическа полиция влязоха в офиса на „Хиполенд“ два дни след като изпълнителният директор на веригата магазини за детски играчки публикува критична позиция в социалните мрежи, в която „благодари“ на полицията, че синът му е бил обгазен с химическо вещество на антиправителствения протест в центъра на София на 2 септември.

За мащабната акция на правоохранителните органи в офиса на „Хиполенд“ в „Казичене“ и в магазините в София потвърди говорителят на НАП Росен Бъчваров пред „Дневник“. Той обаче отказа всякаква допълнителна информация – какъв е поводът за проверката, кои други институции участват в нея и какво се проверява.

Advertisement:

В четвъртък, ден преди мащабната проверка, агенция ПИК, известна със силната си проправителствена позиция, излезе с публикация със заглавие „Хиполенд“ – детмаг или машина за протести“. В нея лично собственикът на медията Недялко Недялков атакува магазините, Колев и служителите, които са ходили на протести, в типичния за агенцията стил. Публикацията е коментарна и не изглежда като повод за самосеризиране на органите.

 

 

 

На 2 септември собственикът на веригата магазини Мариан Колев съобщи в публикация, че синът му е сред пострадалите от обгазяване по време на протеста и едва не е загубил зрението си.

„Горд съм, че през целия си съзнателен живот съм създал и развивам бизнес, че давам работа на над 350 души, че плащам до стотинка предвидените от законите данъци и осигуровки, за да осигурявам заплатите, включително на хората, които днес ни „пазят“, обгазявайки и ослепявайки децата ни“, написа тогава Мариан Колев и обяви, че подкрепя протестите срещу правителството.

Служители на „Хиполенд“ също бяха забелязани на антиправителствените протести още в първите дни.

„Дневник“ потърси за въпроси Мариан Колев, но той не отговаря на мобилния си телефон.

 

Той е основател и мажоритарен собственик на веригата „Хиполенд“. Според информация на „Капитал“ работи в сегмента от края на 90-те години, когато създава фирмата „Феликс тойс“ и тя е най-големият дистрибутор на детски играчки на пазара в България. Веригата „Хиполенд“ е създадена през 2005 г. и има 30 магазина във всички по-големи градове на България и онлайн продажби. През 2018 г. приходите на „Хиполенд“ АД са били 65 млн. лв., а печалбата 3.6 млн. лв.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar