Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

НАТО вдигна изтребители “Тайфун” над Черно море

/
/
94 Views
Advertisement:

фото: Royal Air Force

Advertisement:

Великобритания вдигна изтребители над Черно море заради руски военни самолети.

Става дума за изтребители „Тайфун“ на кралските военновъздушни сили от RAF Lossiemouth, които понастоящем изпълняват мисия на НАТО в Румъния.

Те са били вдигнати в отговор на няколко руски изтребители, навлезли в контролираното от Румъния въздушно пространство над Черно море.

 

 

 

Няколко руски изтребители SU-24 Fencer и SU-30 Flanker са били съпроводени от румънската полетна зона – зоната на международното въздушно пространство, контролирана от Румъния. Руските самолети не са подавали планове за полети и не са се свързвали с ръководителите на полети, съобщава НАТО на официалния си сайт.

“Успешната бърза реакция днес показва, че сме напълно интегрирани в системата на НАТО Air Policing в лицето на нашата оперативна база тук, в Румъния”, каза командващият крилото Стивън Лампинг, командващ офицер от RAF Typhoon със седалище в Румъния. “Това беше рутинна операция, в която RAF има богат опит и не се различаваше от това, което другите самолети на НАТО правят в други области редовно”, добави той. „Аз съм горд от работата, която нашите пилоти, шофьори, техници, разузнавателен и друг персонал извършват денонощно, за да помогнат за осигуряването на въздушното пространство на НАТО в региона на Черно море“, каза още командващият крилото.

В продължение на шест десетилетия въздушната полиция на НАТО осигурява безопасно небе над всички съюзници в Европа; от 13 до 30 членове в момента. Тази отбранителна мисия е видим израз на това как Алиансът на НАТО осигурява сигурност на страните членки. В колективни усилия всички 30 съюзници допринасят за мисията, осигуряваща бдителност 24/7/365.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!