Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

НАТО трупа войски все по-близо до Русия

/
/
373 Views

 

Снимка: НАТО, Фейсбук

Разполагането на американски войски по-близо до границите на Русия е необходима стъпка, за да се гарантира колективната сигурност на алианса. Това обяви ръководителят на Пентагона Марк Еспър, съобщава „Факти“.

Advertisement:

 

 

 

Той посочи, че критиките към САЩ за намаляване на военното присъствие в Германия са неоправдани, предаде RT. Ръководителят на американската армия посочи, че американските войски просто са преместени на изток, за да гарантират сигурността на НАТО.

С разполагането на американски сили по-близо до Русия се прави стъпка за по-ефективно възпиране на агресора. Русия окупира Крим през 2014 година, което предизвика НАТО да засили отбраната си и да защити своите членки на изток от възможни агресивни действия на руските въоръжени сили.

 

 

 

„Ние местим много войски на изток, по-близо до руската граница, за да ги възпрем (руснаците)”, заяви Марк Еспър в интервю за Fox News. Той отправи критики към Германия, че не плаща своя дял за колективната сигурност на НАТО, и посочи, че германците все още са най-големият „реципиент” на американски войски. Членките на алианса се договориха да плащат по 2% от своя БВП за отбрана, но все още много страни не изпълняват своите задължения.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar