Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Недостиг на витамин В12 в организма – 11 признака

/
/
389 Views
Advertisement:

10 признака издават дали страдате от недостиг на витамин В12 -...

Advertisement:

Недостиг на витамин В12, не пренебрегвайте симптомите

Ако забележите тези 11 предупредителни признака за дефицит на витамин В12, спешно трябва да си го набавите.

4% от жените на възраст от 40 до 60 години страдат от недостиг на витамин В12, а още по-висок процент от нежния пол пренебрегват тревожните симптоми на недостига му.

 

 

 

 

Това може да е много опасно! Искате да имате красива коса, здрава кожа и стабилна нервна система? Внимателно проучете тревожните симптоми:

1. Замайване и загуба на координация
При онези жени, които най-често се обръщат към невролозите с оплаквания от замаяност, нивата на витамин В12 са по-ниски. Недостигът му в организма е свързан с необратимо увреждане на нервите, последвано от не само често виене на свят, но и пълна загуба на координация.

2. Проблеми с ноктите и косата
Косата ви е загубила предишния си блясък, станала е чуплива, тънка, рядка? Ноктите са тънки, чупливи? Всичко това показва недостиг на ценния витамин В12.

3. Мускулна слабост
Недостигът на този витамин причинява не просто обща умора, а истинска мускулна слабост!

 

 

 

4. Проблеми със зрението
При тежки случаи на дефицит на витамин В12 се засягат зрителния нерв и съдовете на ретината, появява се замъгляване, „мухички“ пред очите и дори временна слепота.

5. Задух
Този неприятен симптом е едно от последствията от анемията, причинена от недостиг на витамин В12. Недостатъчното количество хемоглобин възпрепятства доставката на кислород до тъканите, като по този начин се натоварват белите дробове, което води до задух.

 

6. Постоянна умора
Без достатъчно хемоглобин – няма достатъчно кислород. Няма достатъчно кислород – появява се постоянно желание да спите. Поради недостига на цианокобаламин, женското тяло от време на време изисква почивка, дори ако сте спали много добре.

7. Бледност на кожата
За да се отървете от бледата кожа, препоръчваме да проверите дали витамин В12 е в норма. Недостигът му води до нарушено кръвообразуване и разрушаване на част от кръвните клетки, в резултат на което се отделя жлъчният пигмент билирубин, което придава на кожата такъв нюанс.

8. Изтръпване
Един от най-неприятните неврологични симптоми на дефицит на В12. Поражението на нервните мембрани и недостигът на кислород се проявяват с изтръпване на крайниците. За да избегнете болезнени симптоми, препоръчваме ви да поддържате нивата на витамин B12 в норма.

9. Проблеми с паметта
Не можете да си спомните името на стар приятел или слагате ключовете в хладилника вместо в чантата? Време е да проверите нивото на витамин В12

10. Промяна във външния вид на езика
Червеният език е сигурен признак за недостиг на витамин В12. Поради недостиг на витамин структурата на езика претърпява промени, той става яркочервен, сякаш е лакиран. Имате неприятно усещане за парене на езика и промяна във вкусовите впечатления.

11. Сърдечни проблеми
В резултат на нарушената кръвотворна функция се появяват честа тахикардия, понижение на кръвното налягане и много други симптоми, които водят до заболявания на сърдечно-съдовата система. Изглежда, че просто имате недостиг на витамин В12.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!