Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Недостиг на учители у нас преди началото на учебната година

/
/
317 Views
Advertisement:

Advertisement:

Над 1300 учителски места остават незаети две седмици преди началото на новата учебна година. Най-голям недостиг на преподаватели има в големите градове. В Пловдив незаетите места са 256, а в София – 250. В област Велико Търново около 60 са незаетите работни места, пише cross.bg.

Най-голямо търсене преди началото на новата учебна година има за учители по точните науки като математика, информатика и физика, сочат данните на Регионалното управление на образованието във Велико Търново.

 

 

 

“Прави впечатление, че в различните населени места са обявяват повече работни места за учители по математика и информатика, търсят се и учители по български език и литература. Прави също впечатление, че се обявяват часове, които не са за цяла норма преподавателска заетост”, заяви директорът на РУО – Велико Търново Розалия Личева.

В професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия във Велико Търново тази година основно се търсят преподаватели по професионалните направления, които се изучават там.

“За новата учебна година имахме обявени свободни работни места “учител практическо обучение” от професионално направление “Дизайн”, “учител практическо направление строителство”, “учител теоретично направление Дизайн”, “учител физика и математика”, “лектор по музика”, както и “лектор по немски език”, коментира д-р Евгения Илиева от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия “Ангел Попов” във Велико Търново.

Кандидати за преподаватели по всички тези специалности вече има и предстои да бъде направен подбор. Все още в някои училища обаче продължава търсенето и на специалисти по чужд език, като например френски и испански.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!